Sadašnjost i budućnost srpske košarke...

Na jednoj fotografiji! Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić je u punom treningu uoči prestojećih priprema nacionalne selekcije.  Mario, ima vremena da zaigraš s idolom! I ovo je signal da talentovani košarkaš Reala "naginje" dresu reprezentacije Srbije, ali da ne srljamo. . .

Košarka 20.06.2019 | 17:55
Sadašnjost i budućnost srpske košarke...
O tome da doskorašnji košarkaš Los Anđeles Klipersa vredno radi kako bi što spremniji ušao u rad sa reprezentacijom svedoči i fotografija koju je objavio mladi igrač Real Madrida Mario Nakić.

"Idol", kratko je napisao nekadašnji junior Zemuna i Partizana.

Nakić boravi u svom rodnom gradu, a prethodno je posetio i četvrtu utakmicu finalne serije plej-ofa domaćeg šampionata između "svog" Partizana i Crvene zvezde.

Velika nada madridskog kluba bi mogla da zaigra za reprezentaciju Srbije u budućnosti, ali je selektor Aleksandar Đorđević apelovao na javnost da ne vrši pritisak na dečaka rođenog 2001. godine:

''ŠTA bude odlučio i KADA se bude odlučio, siguran sam da će mladi igrač Mario Nakić to javno i reći... ovako se samo navijački "prevode" naši familijarni, prijateljski odnosi i lepo Mariovo vaspitanje... na pogrešan način se svi zajedno borimo za njega u interesu srpske košarke...''

Nije još definitivno "presekao" za koju reprezentaciju će igrati u budućnosti, ali sve je više signala da supertalentovani Mario Nakić najviše "naginje" Srbiji.

Sin bivšeg košarkaša Iva Nakića, koji može da bira između Srbije, Hrvatske i Španije, prošlog meseca izazvao je pažnju medija kada se fotografisao sa selektorom "orlova" Sašom Đorđevićem, a koji je na svom profilu na Twitteru i podelio njihov susret.

"Sve čestitke sine... čekamo te!", napisao je tada Đorđević i odmah se svima učinilo da je to bilo konačno Nakićevo "DA" reprezentaciji Srbije.

Dan kasnije Saša Đorđević demantovao je medije i kazao da Mario i dalje nije izabrao za koju reprezentaciju će igrati, kao i da je odluka na njemu, poručivši da se "na pogrešan način borimo za njega".

Od tada se nije ništa promenilo, Mario Nakić je i dalje neopredeljen, ali to što se sve više druži sa legendama srpske košarke - možda nešto i govori.

Ovog popodneva mladi košarkaš Real Madrida podelio je na svom Twitteru fotografiju sa kapitenom reprezentacije Srbije Milošem Teodosićem, koji se priprema za nastup na Mundobasketu sa "orlovima", nazvavši ga idolom.

Da ne prejudiciramo ništa, ali srpskom pleju su "tek" 32 godine, i dalje Nakić može da zaigra sa svojim idolom u istom dresu.

A i punoletstvo je proslavio u Beogradu...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar