Terzić poslije pet godina u Zvezdi...

Bio bih zadovoljan i Ligom Evrope! „Narod smatra da je Liga šampiona nešto normalno, pre tri godine je to bio san“.

Fudbal 21.06.2019 | 00:00
Terzić poslije pet godina u Zvezdi...
Na pripremama prvog tima u Austriji generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić slavi mali jubilej. Pre tačno pet godina zadužio je jednu od najvažnijih kancelarija na Marakani. Iskusio je sve. Teške poraze i gnev navijača. Istorijske trenutke i veliku euforiju izazvanu pobedom nad Liverpulom.

Kada podvlači crtu i priseća se 2014. godine uvek ponavlja da je zadovoljan. Tvrdi da ga i dalje drži entizijazam i glad za uspesima, te da se zbog toga ne osvrće na odličnu sezonu.

„Mnogo je važno da ponovimo učešće u grupnoj fazi neko od evropskih takmičenja ove godine. To bi nam donelo veliku stabilnost i afirmaciju. Znam da je Liga šampiona san, ali lično ne bih bio nezadovoljan i Ligom Evrope“, rekao je generalni direktor Crvene zvezde.

Tokom mandata u Zvezdi proslavio je tri titule. Međutim, Liga šampiona i proleće u Evropi je ono što će se dugo pamtiti. Istovremeno i obavezuje.

„Ne bi bilo ništa od tih uspeha da nismo imali želju, strast i kvalitetne saradnike.. Crvena zvezda je veliki klub, ne smemo da spavamo na lovorikama. Javnost od nas zahteva da sve pogledamo unapred. Očekivanja su velika, lestvica je podignuta. Svesni smo toga kao profesionalci. Očekivanja često nisu realna, jer ono što je bilo pre dve godine san,danas narod smatra da je normalno. Mislim na Ligu šampion. Ne trežimo alibi, ali svima mora da bude jasno da klubovi u Evropi ulažu novac, i svi hoće u Ligu šampiona. U tom društvu ima samo za četiri najbolja iz kvalifkacija. A kvalifikacije počinje više od 60 ekipa. Biće to paklen put“.

Utisak je da je crveno-bele pomilovao žreb.

„Zadovoljni smo žrebom, mogli smo da dobijemo teže rivale. Nećemo potceniti ni Suduvu, ni Helsinki. Pristupićemo im kako i dolikuje klubu kao što je Crvena zvezda. Videli ste koliko je Luksemburg čvrst. Danas kada god nekog potcenite, budete kažnjeni. Prvo da se fokusiramo na Suduvu“.

Pored rezultata Crvene zvezde javnost uglavnom prati sve vesti vezane za kasu srpskog šampiona. Dug od 50 miliona evra je smanjen. Zvezdan Terzić je na Skupštini kluba istakao crveno-beli duguju 14 miliona evra. Knjigovodstveno - više. Jednačina za javnost.

„Narod treba da razume ono što je jasno. A to je da je Zvezda dužna 14 miliona evra. Zvezda košta dva miliona evra mesečno, tako da je dug relativan. Zavisi kog me dana pitate. Mnogo knjigovodstvenih kategorija je tu, koje klub nikad neće biti dužan da plati“, zaključio je Terzić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar