Mačvan nije siguran za SP!

Ali je siguran u uspeh Srbije! "Najgore bi bilo da poletimo, pomislimo da smo favoriti i da će nam sve biti poklonjeno. Najbitnije je da svi budemo zdravi, da hemija bude dobra. Ako sve bude u redua, mislim da imamo velike šanse da osvojimo medalju u Kini", poručuje Mačvan.

Košarka 20.06.2019 | 18:33
Mačvan nije siguran za SP!
Milan Mačvan nalazi se na širem spisku selektora Aleksandra Đorđevića za nastup na Svetskom kupu u Kini ovog leta, ali nije sigurno da li će biti spreman da zaigra za srpski tim.

On se oporavlja posle teške povrede kolena (kidanje ligamenata kolena) i operacije.

"Koleno je super, pre mesec dana sam počeo da treniram i to sa kontaktom. Dobro se oporavljam, idem na treninge, terapije i pokušavam da se spremim ako ne za reprezentativno leto, onda za klupsku sezonu koja me čeka. Selektor Đorđević me je uvrstio na širi spisak. On će pred početak priprema da precrta nekoliko imena, tako da ćemo videti da li ću i posle toga biti deo tima. U svakom slučaju želim da budem spreman", rekao je Mačvan.

Bez obzira na to da li će biti u sastavu Srbije na Mundobasketu u Kini, Mačvan očekuje dobar rezultat "orlova".

"Zbog svih prethodnih rezultata koje smo postigli, košarka je kod nas sport broj jedan i to ne kažem zato što se ja bavim njome. Ali, hajde da spustimo malo loptu na zemlju. Da idemo korak po korak. Najgore bi bilo da poletimo, pomislimo da smo veliki favoriti i da će nam sve biti poklonjeno. Najbitnije je da svi budemo zdravi, da hemija bude dobra. Ako sve bude kako treba, mislim da imamo velike šanse da osvojimo medalju u Kini".

Mačvan je isključivo koncentrisan na oporavak, ali razmišlja i o nastavku karijere. Nije siguran da li će ostati u ekipi Bajerna iz Minhena.

"Za sada ne znam da li ostajem. Zavisiće i od toga kako Bajern bude završio sezonu. Mi jesmo potpisali predugovor da ostanem i sledeće godine, ali zaista ne mogu da kažem ništa više. Vrlo brzo će se znati da li ostajem ili ne", naveo je Mačvan.

On je ambasador FIBA basket čelindžer turnira 3x3, koji će se 13. i 14. jula održati na platou ispred severne strane Beogradske arene.

"Ne postoji košarkaš koji će vam reći da kao dete nije sa drugovima ispred zgrade igrao basket i tako zavoleo magičnu igru pod obručima. Tako se rađa ljubav za ceo život. Ljubav koja ne prestane ni onda kada teren u kraju zamene neke od najvećih dvorana u Evropi i svetu. Svi obožavamo ulični basket. Svi mi koji smo ostvarili profesionalne karijere počeli smo na nekom terenu ispred zgrade".

Na turniru će učestvovati 16 timova podeljenih u četiri grupe, a po dve najbolje ekipe plasiraće se u četvrtfinale, posle čega slede eliminacije. 

Mačvan je rekao da je oduševljen odličnim partijama srpske 3x3 basket reprezentacije i nada se da bi na Olimpijskim igrama u Tokiju sledeće godine mogli da ostvare veliki uspeh.

"Popularnost 3x3 basketa rapidno raste, a u Srbiji je ovaj sport već prilično afirmisan. Naši basketaši su osvajali zlata i na evropskim i na svetskim šampionatima. Veoma su talentovani. Druge zemlje nemaju takav kvalitet kao mi. Voleo bih da ovaj sport nastavi da se razvija kod nas, da se ulaže u njega, da se dešavaju i ovakve manifestacije kao što je čelindžer u Beogradu. Ako sve bude nastavilo da se razvija u pozitivnom pravcu, od naših reprezentativaca očekujem da u Tokiju 2020. stignu do medalje", rekao je krilni centar.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar