Srna završio karijeru i vratio se u Šahtjor!

Posle kratke epizode u Kaljariju, Srna odlučio da okonča karijeru. Radiće kao trener u klubu u kojem se proslavio.

Fudbal 20.06.2019 | 16:20
Srna završio karijeru i vratio se u Šahtjor!
Bivši kapiten reprezentacije Hrvatske Darijo Srna završio je karijeru i vratio se u Šahtjor kako bi krenuo u trenerske vode.

On je poslednju sezonu proveo u dresu Kaljarija.

Tridesetsedmogodišnji Srna u narednom periodu radiće kao pomoćnik Luisa Kastra u klubu iz Donjecka, u kome je stekao status legende od 2003. do 2018. godine.

Za 15 godina u Šahtjoru postavio je klupski rekord po broju utakmica - 536, dao je 49 golova, a sa kapitenskom trakom osvojio čak 26 trofeja, među kojima su Kup UEFA i 10 titula prvaka Ukrajine.

Srna, koji je igrao i za splitski Hajduk, sa 134 utakmice rekorder je i u selekciji Hrvatske, uz 22 gola.

Jedan od najboljih evropskih bekova u protekloj deceniji, Darijo Srna, označio je kraj igračke karijere, zvanično započevši novu - trenersku.

Dugogodišnji kapiten giganta iz Donjecka vratio se na mesto gde je proveo velikih 15 godina, postavši jedan od trenera u stručnom štabu Luisa Kastra.

Srna je dres Šahtjora nosio od 2003. do 2018. godine i postavio apsolutni rekord po broju utakmica. U tom periodu Hrvat je odigrao 536 mečeva i postigao 49 golova, osvojivši čak 26. trofeja.

Kada je u pitanju reprezentacija Hrvatske, Srna je prvobitno bio deo svih omladinskih selekcija, dok je za seniorski tim igrao od 2002. do 2016. godine i zabeležio 134 nastupa, po čemu je rekorder državnog tima.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar