Barsa počela pregovore, a Real ofanzivu!

Gde će Nejmar? Bogata ponuda Real Madrida za Nejmara.  Real krenuo po Nejmara - 130. 000. 000 evra plus Bejl ili Hames! Brazilac ne želi da se vrati u PSŽ. I Barsa u igri!

Fudbal 20.06.2019 | 15:42
Barsa počela pregovore, a Real ofanzivu!
Madridski Real ponudio je 130 miliona evra Pari Sen Žermenu za transfer brazilskog fudbalera Nejmara, ali i jednog od igrača između Gereta Bejla i Džejmsa Rodrigeza, prenosi Mundo Deportivo.

U trenutku kada se spekuliše da je Barselone već počela pregovore sa PSŽ-om oko povratka Nejmara na Nou Kamp, Real se umešao u čitavu priču i napravio konkretan korak.

Nejmar je velika želja prvog čoveka kraljevskog kluba Florentina Pereza, koji je i 2013. godine hteo Brazilca, bio blizu transfera iz Santosa, ali je na kraju završio u Barseloni.

Real bi Nejmara učinio najplaćenijim igračem tima sa 30 miliona evra po sezoni, što je šest miliona manje nego što ima u Parizu, ali bi ispunio želju da se vrati u Španiju.

Da je izvestan odlazak 27-godišnjeg napadača iz PSŽ-a govore i reči predsednika kluba Nasera Al Kalifija da je na "zvezdama odgovornost i da niko nije nedodirljiv osim Kilijana Mbapea" i direktno poslao poruku španskim velikanima da je Nejmar dosupan.

Problem za Real i Barselonu je što "sveci" traže približan iznos kao 2017. godine kada su Nejmara platili rekordnih 222 miliona evra.

Već smo pisali da Barselona razmatra sve moguće opcije da dovede Nejmara, ali kako piše danas Mundo Deportivo, Katalonci su dobili ljutu konkurenciju. Naravno, u pitanju je Real Madrid. I to po pisanju ovog lista Real je već poslao ponudu na prag Parižana i nudi 130.000.000 evra za Nejmara, uz dodatak jednog igrača. Gereta Bejla ili Hamesa Rodrigeza.

Florentino Perez, predsednik Reala, uvek je imao posebno privrženost Nejmaru kog je probao da dovede još 2013. godine. Pamti Florentino kako mu ga je Barsa otela ispred nosa i sada će, prema pisanju katalonskog medija, pa zato treba sve uzeti s malom dozom rezerve - uraditi sve da ga dovede u svoje redove.

Dakle, Real je ponudio 130.000.000 plus jednog od svojih igrača, a to bi bio ili Bejl ili Hames (koji je u isto vreme blizu prelaska u Napoli). PSŽ traži 300.000.000.

Zinedin Zidan je više raspložen da pojača vezni red sa Polom Pogbom, ali Florentino veruje da bi Nejmarmogao da bude strateško pojačanje za Madriđane, ne samo na sportskom nivou, nego naravno i u marketinškom. Iako je Real posle odlaska Kristijana Ronalda sada doveo Edena Azara, Perez smatra da mu je potreban igrač koji može da bude glasniji na marketing tržištu.
Pored Lionela Mesija i KristijanaRonalda, Nejmar je taj. I zato je Perez reagovao brzo i poslao ponudu PSŽ-u, nije časio časa.

Naravno, šansa Reala je ovde i to što Barselona ima poznato loše odnose sa PSŽ-om.

Real bi dao platu Nejmaru u rangu od 30.000.000 evra što jeste malo manje od 36.000.000 koliko Brazilac ima u redovima Svetaca.

"Nikada nije bio srećan u Parizu", piše katalonski Sport o statusu Nejmara u Pari Sen Žermenu. Idila u glavnom gradu Francuske trajala je samo nekoliko sedmica.

Toliko mu je bilo potrebno da shvati da neće biti zadovoljan u PSŽ-u. Sada španski mediji bruje - Real ili Barsa. Sve su šanse da ćemo ga ponovo gledati u Primeri. Samo, u kom dresu? Naser Al Kelaifi je javno izrazio nezadovoljstvo igrama i pre svega ponašanjem Nejmara i pokazao mu put ka vratima.

Napisali smo adute Reala. A šta ima Barsa u rukama?

Barsa takođe ima igrače koje može da ubaci u jednačinu. Tu je pre svega Filipe Kutinjo, dok je UsmanDembele ispao iz priče posle sastanka gde je odlučeno da on nije na prodaju. Pre će biti da je opcija IvanRakitić koga je PSŽ i ranije hteo da dovede.

Nejmar je na talonu. Real i Barsa u igri. Biće tu svega i svačega. Deluje da je ovo samo početak. Iako se Nejmar nije baš previše naigrao vrhunskog fudbala u PSŽ-u, iako je imao mnogo povreda, iako ima problema i u privatnom životu, kao i na sudovima, i dalje je veoma skupa i tražena roba.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar