Dosije Joveljić: Da li je moglo bolje i više?

Zvezdan Terzić ima reč. . .

Fudbal 20.06.2019 | 23:00
Dosije Joveljić: Da li je moglo bolje i više?
Kao da im čupaju deo srca. Tako se osećaju navijači Crvene zvezde svaki put kada neko od talentovanih klinaca, školovanih iza juga Marakane, napusti dom najtrofejnijeg srpskog kluba. Taj osećaj dobio je na intenzitetu onog dana kada je obelodanjeno da će Dejan Joveljić pojačati redove Ajntrahta iz Frankfurta.

Zvezda jeste zaradila četiri miliona evra, ali… Navijači su verovali da će momak iz Bijeljine biti taj sa kom će se identifikovati u bližoj budućnosti. Međutim, zakoni tržišta su bili neumoljivi. Napadač od 19 godina bio je u ovom trenutku igrač sa najvećom tržišnom vrednošću u domu učesnika Lige šampiona.

Svestan je Zvezdan Terzić negativnih komentara u javnosti, posebno što se kasa Crvene zvezde pubnila prethodnih 12 meseci od učešća u Ligi šampiona I velikih transfera. 

„Joveljić je jako talentovano dete. Međutim, mora da se poklopi mnogo kockica da bi on bio igrač. Sudbina Zvezde je takva da prodajemo igrače. Direktor Mrkela je pre nekoliko dana dao lepu izjavu o tome. Za Zvezdu je najbezbolnije da prodaje mlade igrače”, poručio je Zvezdan Terzić.

Ostaće zapisano da je momak iz Bijeljine prošle godine postigao 12 golova u svim takmičenjima. „Jeo“ je vršnjake u utakmicama Lige šampiona za mlade. Na velikoj sceni je retko dobijao šansu – gotovo nikada kada je gusto. Jasan je to bio pokazatelj da priče o velikim rezultatima i afirmaciji mladih igrača ne idu ruku pod ruku. Ili još jednostavnije: teško bi tokom evropskih kvalifikacija Dejan Joveljić bio protagonista. 

„Naučili smo školu leta 2015. godine kada je Zvezdina publika, ona sa zapada uglavnom, vikala uprava napolje. A imali smo godinu stabilizacije iza nas, afirmisali smo pet klinaca iz omladinske škole. Voleo bih i da danas gurnemo pet klinaca i budemo šampioni. Ali to nije realno. Platili smo školu i tada smoracionalizovali pitanje mladih igrača. Sad čujem pitanja i komentare: Gde su Zvezdina deca? Pa eto gde su. Tada se pored dece tražila i titula. A to nije moguće“.

Zvezda je od prodaje Joveljia zaradila četiri miliona evra (uz milion bonusa). Prodala ga je još kao nedovršenoog igrača, što je zvezdašku javnost iziritiralo. Mnogi smatraju da je transfer morao da bude jači, posebno što se o Joveljiću pričalo kao o najtalentovanijem napadaču u omladinskoj školi posle LukeJovića. Pokušao je Terzić da odgovori na brojne komentare.

„Uz svo uvažavanje, misliim da ti ljudi nisu dovoljno kompetentni da razgovaraju sa nama koji sedimo ovde (Mrkela, Milojević i Terzić prim. aut). Mi smo ti koji prate evropsko tržište. Mi smo ti koji preuzimamo odgovornost, i svaki dan radimo sa Joveljćem. Ne možemo da slušamo svakog čoveka sa ulice. Kritičari nisu dobronamerni, niti stručni. Pokazali smo da možemo da vodimo ovako veliki sistem. Nekada se ne slažemo, ali više od 20 godina procenjemo igrače. Joveljić je ekstremno talentovano dete, ali u ovom trenutku je to bilo najbezbolnije“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar