Krstajić: Igra moj Radnik Evropu, a budžet sve manji!

"Kad se spomenu naši uslovi i budžet, svi gledaju u neverici", kaže donedavni selektor Srbije dan posle žreba za Ligu Evrope.

Fudbal 20.06.2019 | 10:38
Krstajić: Igra moj Radnik Evropu, a budžet sve manji!
Posle odlaska iz Fudbalskog saveza Srbije, doskorašni selektor "orlova" Mladen Krstajićpotpuno je usredsređen na obaveze u klubu koji vodi - FK Radnik Bijeljina.

Ovog leta, Radnik će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu Evrope i u prvom kolu će igrati protiv Spartaka iz Trnave, prošlosezonskog rivala Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom učesnika grupne faze drugog po snazi takmičenja.

Prvi meč biće odigran 11. jula u Trnavi, a revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.

"Plasman u Ligu Evrpe veliki je uspeh za Radnik, s obzirom na to da smo mi mala i skromna sredina, koja nastoji da se kroz fudbal afirmiše. Činjenica je da smo po organizaciji i budžetu daleko ispod nivoa Spartaka iz Trnave, ali nastojaćemo da se u što boljem svetlu prikažemo sportskoj i fudbalskoj javnosti u BiH i regionu. Setimo se utakmica od prošle godine kada je Spartak iz Trnave eliminisao Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, a onda je dobro namučio i Crvenu zvezdu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu", rekao je Krstajić za klupski sajt.

On je govorio i o finansijskim poteškoćama i uslovima u kojima Radnik funkcioniše.

"Uslovi u kojima mi radimo faktički su van svakih sportskih normi ovog ranga takmičenja. Kada se spomene naš godišnji budžet od nekih 300.000 do 400.000KM (150 do 200 hiljada evra, prim novin) i pri tome iz godine u godinu taj budžet je sve manji, svi vas gledaju u neverici. Velika je ovo zasluga svih struktura u Radniku, počevši od klupske uprave, administracije a posebno ogroman posao odradili su stručni štab i igrači kojima pripada svako poštovanje i najveća zasluga. Dosta smo osporavani u medijima, ali mi smo jedna mala i kompaktna celina koja želi da napreduje iz godine u godinu i tu nas ne može niko zaustaviti. Rezultat nam nije bitan koliko je bitna naša afirmacija u najmasovnijem takmičenju u Evropi", dodao je poredsednik Radnika.

Takođe, Krstajić je zahvalio na podršci Fudbalskom klubu Borac iz Banjaluke i državnom vrhu Republike Srpske.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar