EP do 21: Nijemci opušteni pred Srbe!

Prva tema je pivski kapiten! O Orlićima samo u kratkim crtama. . .

Fudbal 20.06.2019 | 09:22
EP do 21: Nijemci opušteni pred Srbe!
Zadovoljni posle 3:1 protiv Danske i oskoljeni porazom Srbije od Austrije (2:0) brojna nemačka delegacija najviše se bavila trivijalnim temima, poput Ričard Birovog letnjeg i za uho nimalo prijatnog pop hita “Bierkapitan“, koji je treštao iz svlačionice posle trijumfa na startu takmičenja.

“Nije to baš moj tip muzike, ali morali smo da je pustimo, pošto su to tražili Luka Valdšmit i Marko Rihter, a ipak su oni dali golove“, smejao se Benjamin Henrihs, Monakov bek, pa je u dobroj atmosferi polemika o muzičkim ukusima potrajala još neko vreme.



Nije da se nije pričalo o fudbalu, ali se sticao utisak da nisu previše uplašeni pred okršaj sa Orlićima. Mada je selektor Štefan Kunc na svako pitanje srpskih novinara navlačio ozbiljno lice i o protivniku govorio sa puno poštovanja. Međutim, u razgovoru sa nemačkim novinarima – a zvaničnog prevoda za strane novinare nije bilo, dok je kod nas to recimo praksa – ispalio je Kunc i sledeću opasku.

“Primetili smo jednu slabost u njihovoj odbrani koja bi, verujemo, mogla da bude ključna za našu pobedu. Ali naravno neću da vam otkrijem o čemu se radi. Moraćemo od prvog minuta da igramo brzo. Rezultat naše analize je da moramo da se koncetrišemo na našu igru. Nismo kod njih primetili neke šablone koji se ponavljaju iznova i iznova“.

Na srpska pitanja – diplomatski odgovori. Da li je očekivao onakav meč između Austrije i Srbije?

“Biću dosadan, ali dugo sam u fudbalu i naučio sam da ništa ne očekujem. Morate da zaista gledate utakmicu. Ona se razvija u određenom pravcu. A Austrija je igrala veoma dobro i razvijala se onako kako su oni hteli. Ali za sutra, očekujemo reakciju srpskog tima. Nisu sigurno zadovoljni i moraćemo da budemo spremni“.

A koliko će Nemcima olakšati to što Sbrija mora da krene na sva tri boda, dok Nemci mogu da budu zadovoljni i sa jednim, pošto bi i tako u poslednjem kolu protiv Austrije igrali za prolaz u polufinale? Koliko će im, dakle, to olakšati posao imajući u vidu da se srpska reprezentacija opasno mučila sa austrijskim kontrama, a tek sada će morati da napadne?

“Biće ovo sasvim drugačija utakmica. Srbije je dobila vredno iskustvo u toj prvoj, sada sigurno želi da odigra bolje. Želimo naravno i mi, ali ne možemo da kopiramo Austriju. Imamo svoje ideje. Posle utakmice me pitajte da li su bile dobre ili loše“, odgovara Kunc.

Poseban set pitanja Nemci su selektoru uputili o Luku Joviću, ali on nije pridavao veliku pažnju novom Realovom napadaču. Iskreno je priznao da ga nije mnogo ni gledao, jer u Ajntrahtu nema nijednog reprezentativca. Ipak...

“Lagao bih kad bih rekao da nećemo poseban fokus staviti na Jovića, ali sa Jonatanom Taom mislim da imamo A reprezentativca da ga čuva“, smiren je Kunc.

Za kraj i jedna informacija oko sastava tima. Hofenhajmov vezista Nadijem Amiri je spreman da odigra svih 90 minuta, pošto više ne oseća posledice povrede zbog koje je protiv Danske na teren ušao tek u 70. minutu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar