Napoli uzeo Manolasa za 36.000.000 evra!

Završeno je! Šta sad sa Kulibalijem? U Rim stiže Amadu Dijavara.

Fudbal 20.06.2019 | 08:00
Napoli uzeo Manolasa za 36.000.000 evra!
Izgleda da je Napoli ozbiljno rešio da se porve sa Juventusom za titulu prvaka Italije. Na San Paolo je stigao desni bek Empolija Đovani di Lorenco, međutim, njegov potpis je samo najava stvaranja ozbiljnog tima, jer se tek očekuju veliki poslovi. Još jedan je pri kraju, jer je dogovoren transfer Hamesa Rodrigezaiz Reala, pregovara se sa PSV o selidbi Meksikanca Irvinga Lozana koji bi pojačao napad, a za odbranu će da bude zadužen – Kostas Manolas.

Italijanski mediji su preplavljeni informacijama da je reprezentativac Grčke na putu za Napoli i da će, izvesno, biti naredno pojačanje ekipe Karla Ančelotija. Navodi se da je predsednik Aurelio de Laurentiskrenuo u ofanzivu i da je spreman da plati 36.000.000 evra Romi koliko iznosi otkupna klauzula 28-godišnjeg centralnog defanzivca. Predviđeno je da Manolas potpiše ugovor na četiri godine, a da u svakoj sezoni zaradi 3.500.000 evra. U toku su, navodno, pregovori oko detalja, a očekuje se brzo završetak posla, pa da Napoli dobije još jedno pojačanje.

Manolas je na Olimpiko došao pre pet godina iz Olimpijakosa, decembra 2017. potpisao je novi ugovor, na osnovu kog je trebalo da ostane u Rimu do juna 2022, međutim, da ne bi ušla u problem sa poslovnim knjigama i finansijskim fer-plejom, Vučica je odlučila da ga žrtvuje i proda. Drugi igrač koji će, zbog istih razloga, napustiti glavni grad Italije je Edin Džeko, pred potpisom za Romu.

Inače, da bi olakšao posao oko dovođenja Manolasa, De Laurentis je ponudio Vučici Amadua Dijavaru. U pitanju je 21-godišnji Gvinejac, koji se najbolje snalazi na poziciji zadnjeg veznog. A to mesto je, između ostalog, upraženjeno u Romi posle razlaza sa kapitenom Danijeleom de Rosijem.

Ostaje da se vidi kako će izvestan dolazak Kostasa Manolasa uticati na status Kalida Kulibalija, odnosno da li to znači selidbu snažnog štopera u Mančester. Siti je, navodno, dostavio Napolitancima novu ponudu. Sad na 95.000.000 evra. Mada, možda je Manolas projektovan kao zamena za Raula Albiola, koji odlazi u Viljareal.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar