Partizan zove Brežančića i nudi mu 200.000 evra!

Na pomolu povratak levog beka u Humsku 1.

Fudbal 19.06.2019 | 18:33
Partizan zove Brežančića i nudi mu 200.000 evra!
Kakav je to prelazni rok ako nema povratnika? A ovog leta, prvi koji bi ponovo mogao da zaduži opremu Partizana je – Rajko Brežančić.

Sad već iskusni levi bek, iz „klase 1989“, figurira kao najozbiljnije rešenje za mesto kraj aut linije i uklapa se u profil  igrača kakav stručni štab, predvođen Savom Miloševićem, želi u novoj sezoni. Pregovori sa njegovim agentima su započeti, pojedinci uveravaju da su i u poodmakloj fazi, te da se samo čeka potpis kako bi se posao priveo kraju.

Brežančić je ugovorom vezan za Malagu, do juna 2020, međutim, kako su Španci voljni da ga puste, Partizan vidi šansu da ga za relativno nisko obeštećenje angažuje i reši akutni problem na poziciji levog beka, gde već nekoliko sezona škripi. Prema saznanjima Sportskog žurnala, klub iz Humske je ponudio Brežančiću godišnju platu u vrednosti od 200.000 evra, što bi trebalo da bude dovoljan mamac za peto pojačanje, posle dolazaka Periše Pašukića (Budućnost), Igora Vujačića (Zeta), Dominika Dinke (Ural) i Aleksandra Lutovca (Rad).

Rajko Brežančić bi se posle devet godina vratio na Topčidersko brdo, u prvom mandatu je odigrao 12 utakmica i namestio četiri gola, posle čega je sreću tražio u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, Bežaniji i Čukaričkom, gde je uzleteo sve do ugovora sa AZ Alkmarom. U dresu holandskog kluba ponovo je posetio Beograd, pre četiri sezone, u okviru grupne faze Lige Evrope, sa zadatkom da čuva AndrijuŽivkovića, međutim, sadašnji mladi reprezentativac Srbije je u dva meča bio neuhvatljiv, posle čega se otisnuo u Španiju. Najpre u Uesku, gde je odigrao dobre dve sezone, da bi zimus stigao u Malagu, ali je zbog povrede propustio veliki broj utakmica.

Sad je zdrav i spreman da se izbori za mesto u timu, s obzirom da se očekuje da neko od dvojca Nemanja G. Miletić – Slobodan Urošević (možda i obojica) napusti klub, te bi mu jedini pravi konkurent bio mladi Zlatan Šehović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar