Renfro napustio Partizan! Bila mi je čast!

Amerikanac nakon završetka plej-ofa srpske lige potpisao za ruski klub. Poruka za crno-bele.

Košarka 19.06.2019 | 17:17
Renfro napustio Partizan! Bila mi je čast!
Rastanak sa Partizanom: Renfro potpisao za Zenit! Odlazak iskusnog plejmejkera iz Humske.

Ekipa Zenita iz Sankt Peterburga pokazala je interesovanje za Aleksa Renfroa pred finiš srpskog košarkaškog šampionata, i odmah po završetku finalne serije Superlige, košarkaš Partizana i zvanično je napustio klub.

Ruski klub nije objavio na koliko je dogovorena saradnja, ali je iskusnom Amerikancu poželeo dobrodošlicu.

Renfro (33 godine, 191 centimetar) u redove Partizana stigao je pred Novu godinu i sa crno-belima je osvojio Kup Radivoja Koraća. On je izabran i za najkorisnijeg igrača tog turnira.

Preko Twitter naloga je poslao poruku: "Hvala svima u Partizanu na šansi i ljubavi koju ste pokazali, meni i mojoj porodici! Podrška je bila neverovatna i veoma sam zahvalan svima! Volim što sam nosio crno-bele boje!".

U protekloj sezoni u ABA ligi prosečno je beležio 8,2 poena, 3,7 skokova i 5,5 asistencija.

Renfro je tokom karijere promenio čak 14 klubova, a između ostalih nastupao je i za Manresu, Zagreb, Galatasaraj, Barselonu, Bajern, Albu, Baskoniju, Jenisej i Valjadolid.

Osim američkog, poseduje i državljanstvo Bosne i Hercegovine i za tu državu je nastupao na Eurobasketu 2015. godine.

Rastanak u Humskoj, na razočaranje pristalica Parnog valjka, a izvesno i vodećih ljudi Partizana. Iskusni američki plejmejker Aleks Renfro potpisao je jednogodišnji ugovor sa ruskim Zenitom.

U klubu iz Sankt Peterburga takođe nisu krili zadovoljstvo angažovanjem igrača koji je u potpunosti adaptiran na uslove u evropskoj košarci.

"Nadamo se da će Aleksovo iskustvo, odlično poznavanje evropske košarke i njegovi igrački kvaliteti pomoći našem timu. Igrajući za Partizan prošle sezone, Renfro je u kratkom vremenskom periodu pokazao da je u stanju da ispuni ulogu jednog od ključih igrača tima", poručio je generalni direktor Zenita Aleksandar Cerkovnogo.

Renfro ima 33 godine, a čitavu karijeru proveo je na Starom kontinentu, pošto nije draftovan 2009. godine. Krenuo je iz Rige, pa igrao za Zagreb, Brindisi, Valjadolid, Bamberg, Baskoniju, Albu, Bajern Barselonu, Galatasaraj, Manresu i konačno Partizan.

Zenit imao ozbiljne ambicije u narednoj sezini i jedan je od najozbiljnijih kandidata za dobijanje specijalne pozivinice Evrolige u narednoj sezoni.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar