SL: Gromovi probudili Srbiju na Tašu!

Srbija pobedila Australiju na početku Svetske lige u Beogradu. Posle prve četvrtine usledio prekid duži od sat vremena zbog grmljavine. U sredu derbi sa Hrvatskom.

Ostali sportovi 19.06.2019 | 14:26
SL: Gromovi probudili Srbiju na Tašu!
Vrlo lako je moglo da se dogodi da Srbija u sredu dva puta bude u bazenu na Tašmajdanu. Da odigra ostatak meča protiv Australije, pa onda u večernjem terminu izađe na megdan moćnim Hrvatima.

Ipak, u sredu će "delfini" igrati samo protiv "barakuda", u svojevrsnom vaterpolo klasiku.

Kiša i grmljavina su pokvarili prvi meč domaćina na finalnom turniru Svetske lige, ali je igra izabranika Dejana Savića, izuzimajući prvu četvrtinu, bila gotovo perfektna.

Australija je pobeđena 12:8 (4:5, 3:0, 4:3, 1:0)!

Nije počelo dobro, "kenguri", koje predvodi hrvatski trener Elvis Fatović, poveli su 3:0 i konstantno zadavali velike probleme srpskoj odbrani. Filip Filipović sa dva gola (promašio peterac), Miloš Ćuk i Dušan Mandić sa po jednim, uspeli su nekako da održe "delfine" u igri.

A, onda je usledio prekid zbog nevremena, koji je očigledno mnogo više prijao Srbiji.

Usledila je serija od 8:1 i tu je praktično bio prelomljen meč. U drugoj četvrtini napravila je Srbija preko Nemanje Vica, Stefana Mitrovića i Strahinje Rašovića 3:0, a golove su nastavili da ređaju u trećem periodu Mitrović, Milan Aleksić i Andrija Prlainović, koji je vezao dva pogotka.

Bio je to trenutak za maksimalnih 11:6.

Posle tog vođstva Srbija je malo posustala, Australije smanjila prednost i propustila nekoliko prilika da uhvati rezultatski priključak.

Nešto duže se čekalo na novi pogodak "delfina". I on je bio delo Andrije Prlainovića tri i po minuta pre kraja utakmice.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar