Vujošević preuzeo Univerzitateu iz Kluža!

Bivši trener Partizana Duško Vujošević posle dvogodišnje pauze u klupskoj košarci vraća se trenerskom poslu.  Dule Vujošević ponovo na parketu! Proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević ima novi posao.

Košarka 19.06.2019 | 08:57
Vujošević preuzeo Univerzitateu iz Kluža!
Njegov novi zadatak biće da ostvari što bolje rezultate sa ekipom Univerzitatee iz Kluža sa kojom je potpisao ugovor na godinu dana.

Vujošević je već imao i promociju, a kako je najavljeno, on će imati ulogu "trenera koordinatora" prvog tima.

"Zaista sam srećan što sam došao u Kluž, koji je pokazao da je ozbiljan i da ima velike ambicije. Nije mi bilo lako da prihvatim ponudu, ali posle svih informacija koje su stigle do mene, čak i one koje mi je predstavio lično moj bivši igrač Aleksandar Rašić, uvideo sam da se radi o ozbiljnoj sredini koja želi velike rezultate i na evropskom nivou. Za mene su najvažniji karakter i igrača i stručnog štaba sa kojim ću raditi. Veći deo ekipe biće sačinjen od poptuno novih igrača, posebno onih iz inostranstva. Samo oni sa pobedničkim duhom će dobiti priliku u Klužu, jer na kraju samo karakter i iskreni i pošteni rad donose rezultate", izjavio je Vujošević.

Vujošević će imati pomoć u dosadašnjem treneru Mihaiju Salvašanu.

"Duško Vujošević je jedan od najvećih evropskih trernera, poznat je i priznat na svakom koraku najviše zbog ljubavi i posvećenosti košarci. Srećan sam što ga je klub izabrao i odmah sam bez razmišljanja prihvatio predlog da on preuzme glavnu reč. Njegov dolazak biće ogromna prednost za ovaj klub u rumunskoj košarci, a treneri poput Duška Vujoševića ne preuzimaju klubove ukoliko ne žele ozbiljne rezultate. Svi moramo da iskoristimo njegovo iskustvo", rekao je Salvašan.

Vujošević za sobom ima sjajnu karijeru, vodio je večite rivale, Partizan i Crvenu zvezdu, Brešu, Pistoju, Pezaro, CSKA iz Moskve, Radnički, Limož, kao i tri reprezentacije, Srbije, Crne Gore i BiH.

Posle Partizana i razlaza na ne baš lep način sa novom upravom, Vujošević je jedno vreme bio selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je zbog velikih zdravstvenih problema morao da napusti košarku.

U međuvremenu je imao nekoliko operacija, a očekuje ga i transplantacija bubrega. Ali, ne predaje se i ponovo je odlučio da preuzme neki klub.

Sudeći prema fotografiji na sajtu kluba, na kojem je napisano da "legenda evropske košarke" preuzima Univerzitateu, Vujošević ne izgleda najbolje. Ali, nadamo se da će mu rad u onome što najviše voli pomoći da se oseća bolje.

Vujošević, je 2009. proglašen za najboljeg trenera Evrolige, a godinu dana kasnije, kada je sa Partizanom stigao nadomak finala elitnog takmičenja, zauzeo je drugo mesto iza Ćavija Paskvala. Trofejni trener napravio je neverovatan niz osvojenih titla sa crno-belima, a od ukupno 13 uzastopnih on je učestvovao u osvajanju 11.

Sa Partizanom je 1987, sa samo 27 godina uspeo da osvoji šampionat SFRJ, tada najjače lige u Evropi, a već naredne sezone stigne do Fajnal fora u Ganu, gde je zauzeo treće mesto. "Parni valjak" vodio je do pet titula u ABA ligi, dva Kupa Jugoslavije, tri Kupa u Srbiji i jednog evropskog trofeja Kupa Radivoja Koraća 1989. godine.

Posle neslavnog razlaza sa crno-belima, preuzeo je Limož, a kasnije je vodio i reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koju je morao da napusti usled zdravstvenih problema.

Vujošević je kroz bogatu trenersku karijeru vodio Oksimesu, Brešu, Crvenu zvezdu, Olimpiju iz Pistoje, Pezaro, Radnički iz Beograda i CSKA. Jedno vreme bio je i selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Izvor: B92, mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar