SL: Hrvati sigurni, Kanada dobila Mađarsku!

Počela Svetska liga u Beogradu, Hrvati ubedljivi.  Završni turnir Svetske lige počeo je danas u Beogradu. Hrvatska, protivnik Srbije u grupi, bila je ubedljiva protiv Kazahstana.  Vaterpolisti Kanade priredili ogromno iznenađenje već u 1. kolu završnog turnira Svetske lige u Beogradu.  

Ostali sportovi 18.06.2019 | 17:34
SL: Hrvati sigurni, Kanada dobila Mađarsku!
Što bi neki rekli "danas svi igraju vaterpolo"...

Vaterpolo reprezentacija Kanade pobedila je Mađarsku 10:9 (3:1, 2:3, 4:3, 1:2) u 1. kolu Grupe A završnog turnira Svetske lige u vaterpolu.

Naravno, Mađarska ima priliku za popravni, ali je ovo zaista veliko iznenađenje.

Kanađani su poveli 2:0, potom čak 5:1(!), da bi se Mađari trgli i smanjili na 5:4. Kanađani su potom ponovo napravili solidnu razliku (7:4), da bi pred kraj meča Mađari uspeli da izjednaće na 9:9. Ipak, Kanađani su realizovali napad sa igračem više, a Mađari potom nisu organizovali napad za izjednačenje.

U ovoj grupi igraju i Španija i Japan.

Vaterpolisti Hrvatske deklasirali su Kazahstan 20:4 (5:2, 6:0, 3:0, 6:2) u 1. kolu takmičenja po grupama Svetske lige, čiji je domaćin Beograd.

Pobednik ovog turnira izboriće nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Najefikasniji igrač utakmice bio je  Ante Vukičević koji je dao 4 gola, isto koliko i Kazahstan za ceo meč.

U Grupi B danas igraju i domaćin turnira Srbija, protiv Australije (početak je u 21 čas). U Grupi A sastaju se Mađarska - Kanada (15.45 sati) i Japan - Španija (19.15).

U sredu uveče biće odigran derbi Srbija - Hrvatska, a u poslednjem kolu u grupi, u četvrtak, Srbija će se sastati sa Kazahstanom. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar