Sastanak u Rijadu: Ojačati saradnju

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je u Rijadu sa direktorom Direkcije za spoljnu trgovinu u Ministarstvu trgovine i investicija Kraljevine Saudijske Arabije Abdulrahmanom Ahmadom Alharbijem.  Glavne teme razgovora bile su mogućnost razvoja ekonomske saradnje BiH i Kraljevine Saudijske Arabije, te potencijalne nove investicije u BiH.  

Bosna i Hercegovina 18.06.2019 | 16:53
Sastanak u Rijadu: Ojačati saradnju
Sastanak je održan u sklopu trodnevne posjete delegacije Ministarstva inostranih poslova BiH Kraljevini Saudijskoj Arabiji, koju predvodi ministar Crnadak. 

Zajednički je konstatovano da su poljoprivreda, turizam i industrija prioriteti u saradnji dvije zemlje. Takođe je dogovoreno da nadležne institucije BiH i Kraljevine Saudijske Arabije u oblasti trgovine, ekonomije i investicija intenziviraju zajedničke aktivnosti, kako bi u narednom periodu bio ostvaren bolji rezultat.



Direktor Direkcije za spoljnu trgovinu u Ministarstvu trgovine i investicija Kraljevine Saudijske Arabije istakao je da postoji interes za ulaganje u BiH. On je naglasio da je u toku rad ekspertskog tima na analizi stanja u oblasti poljoprivrede, te da će u narednom periodu delegacija te Direkcije i Ministarstva posjetiti BiH.

Delegacija MIP BiH posjetila je danas i Nacionalni muzej Kraljevine Saudijske Arabije. Posjeta se nastavlja sutra sastankom sa ministrom inostranih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Ibrahimom Abdulazizom el Asafom i posjetom saudijskom Diplomatskom institutu.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pero

18.06.2019 15:51

Opet troši naše pare na putovanja, a korist nula!

ODGOVORITE