Dve odluke u danu za CSKA...

Jedan ostaje, drugi odlazi! U danu je uprava aktuelnog šampiona Evrolige donela dve važne odluke, CSKA je zadržao jednog, a pozdravio se sa drugim članom startne petorke.

Košarka 18.06.2019 | 20:06
Dve odluke u danu za CSKA...
Centar Kajl Hajns će nastaviti da nosi dres "Armejaca", dok je bek Nando de Kolo odlučio da napusti rusku prestonicu.

Američki košarkaš je potpisao jednogodišnji ugovor, uz predviđenu opciju da se saradnja produži za još jednu sezonu.

Hajns je u Moskvi od 2013. godine, pošto je prethodno dve sezone proveo u Olimpijakosu.

U svojoj kolekciji ima četiri titule šampiona Evrolige, a dva puta je biran za najboljeg defanzivca elitnog evropskog košarkaškog klupskog takmičenja.

Sa druge strane, De Kolo napušta CSKA pošto je u Moskvu stigao iz NBA lige 2014. godine.

Osvojio je dve Evrolige, a 2016. godine je izabran za MVP, najkorisnijeg igrača fajnal-fora, kao i najboljeg strelca takmičenja.

Nando De Kolo više neće igrati za CSKA već će naredne igrati za neki drugi klub. Ostaje da se vidi i koji.

CSKA je objavio da Nando neće igrati za Armejce sledeće sezone. De Kolo se tako rastaje sa vladajućim prvakom Evrope kao slobodan igrač posle čak pet godina koliko je igrao za CSKA. Za sada nema informacija gde će De Kolo, ali do sada su se kao moguće opcije pominjali Real Madrid i odlazak u NBA ligu. Ako ostane u Evroligi, to bi značilo priličnu promenu balansa među najjačim timovima.

Došlo je malo i do zasićenja kod Francuza i sa sportskog aspekta, a sigurno i sa gledišta životnog stila jer je mnogo puta isticao da mu smeta što je u Rusiji toliko hladno i da to ne prija ni njemu ni njegovoj porodici.

"Osvojio sam sve što je moglo da se osvoji sa CSKA. Sada mislim da imam šansu da promenim nešto. Da pronađem novi izazov i da se borim ponovo na najvišem nivou", rekao je De Kolo za zvanični sajt CSKA iz Moskve.

De Kolo se pridružio CSKA 2014. godine pošto se oprobao u NBA ligi u dresu Toronta i San Antonija. Francuz je pomogao CSKA da osvoji Evroligu 2016. i 2019. godine, a na to je dodao i pet trofeja u VTB ligi.

Kada je CSKA osvojio Evroligu 2016. De Kolo je izabran za MVP-ja Fajnal fora i cele sezone. Izabran je u prvi tim Evrolige 2016, 2017. i 2018. godine, a u drugi 2015. i 2019.

Odlazak De Koloa je nastavak rasipanja pošto je poznato da će Kori Higins u Barselonu, a pitanje je i šta će biti sa Serhijom Rodrigezom kome je istekao ugovor, ali ima opciju da produži na još jednu sezonu sa aktuelnim prvakom Evrope. Isti je status i Otela Hantera. 

Dobra vest za CSKA je da je Kajl Hajns danas produžio ugovor sa CSKA i potpisao je na jednu godinu uz jednu dodatni kao opciju. Takođe, ranije je ugovor potpisao i Vil Klajburn. Ugovor je produžio i trener Dimitris Itudis.

Gledaćemo sledeće sezone malo drugačiji CSKA u odbrani trona. Odlazak De Koloa će biti veliki izazov za Andreja Vatutina.

Izvor: B92, mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar