Ministar prijeti: Biće smjena

Ministar prosvjete Srbije Mladen Šarčević za "Novosti" potvrđuje da je test "provaljen" i da se to dogodilo u "nekoj školi".

Srbija 18.06.2019 | 09:35
Ministar prijeti: Biće smjena
Kaže da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvjete dobro uradili svoj posao, ali je zatajilo negdje na terenu.

"Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gdje se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smjena zbog ovoga", najavljuje Šarčević za "Novosti".

"Svi će morati policiji da pokažu rezervne kese, pa će se utvrditi gde se ovo dogodilo", dodao je on.

Najavljuje i da je ovo posljednja godina kada ovakav rizik postoji, te da će od sledeće godine "sve biti digitalno".

Test iz matematike pomjera se za četvrtak, a mali maturanti polažu u srijedu, prema planu kombinovani test.

- Ministarstvo prosvjete Srbije saopštilo je jutros da je polaganje testa iz matematike, u okviru završnog ispita za učenke osmih razreda, odloženo.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

inzenjer

18.06.2019 07:52

Čemu ta tajnost? Omogućite djeci da se razvijaju normalno da se skoliju normalno, da studiraju normalno . Ne mučite djecu . Naučite profesore kako ono da nauče djecu .

ODGOVORITE
Name

Laki

18.06.2019 08:25

*ebala te matematika,organizuj ti nastavu i test iz njemačkog i engleskog da se djeca ne muče učeći ih kasnije kad budu ionako budu bježala na Zapad. Matematika ionako nije za sve već samo za nadarene.

ODGOVORITE
Name

mislim

18.06.2019 10:44

Stvar je u tome što treba djecu privoleti na matematiku, nije matematika ni dosadna ni glupa već naprotiv.. Korisna je i zanimljiva. Uostalom zašto se ne posvetiti svojoj djeci i objasniti im da je sve u životu kroz matematiku, dobar i čist račun stvara karakter. Nemojte samo čekati da to učini vaspitač, učitelj, nastavnik jer i oni sami su imali zaostali sistem školovanja..