Trinkijeri kipti od bijesa!

Sve što kažem biće upotrebljeno protiv mene! Sistem ne valja! Nisam spreman kad neko laže! Trener Partizana pod jakim emocijama posle poraza od Crvene zvezde.

Košarka 17.06.2019 | 22:10
Trinkijeri kipti od bijesa!
Besan kao ris delovao je Andrea Trinkijeri po okončanju finalne serije plej-ofa Košarkaške lige Srbije. Srdžbu zbog izgubljenog finala usmerio je ka sudijama, ne okrivljujući ih isključivo za grešku u poslednjem napadu Crvene zvezde i koracima Bilija Berona koji nisu svirani, već, ocena je stratega Partizana, tokom cele serije.

„Čestitam Zvezdi na pobedi. Dobila nas je na individualni kvalitet. Serija je trajala sedam dana, a kao da se igralo 70 godina. Dosta sam naučio o košarci u tom periodu“, počeo je oprezno italijanski stručnjak pre nego što je govorio konkretnije.

Razume se, u centru pažnje je završni napad i prodor Berona.

„Bili su koraci. Bila bi majstorica. Moji igrači i naši navijači su zaslužili petu utakmicu, ali je neće biti. Lako je posuti sva go... na sudije. Nije im lako. Nisu svirali korake. Pogrešili su i pre toga, sistem ne valja. Šta da radim? Mogu o koracima da pričam deset godina. Više grešaka je bilo u prvoj utakmici. Sigurno je tu nešto trulo, ali šta sad? Predati se...“

Trinkijeri malo šta zamera svojim igračima.

„Moramo da budemo hrabriji. Biti partizanovac znači biti hrabriji. Izgubili smo, ali nismo poraženi. Izvukli smo ono što smo imali i ono što nismo. Nešto nam je falilo, ali to nisu mu... i srce“.

A kad je već pomenuo prvi meč, na šta je konkretno mislio?

„Ja sam isključen, a sudija je rekao neistinu. Svira isključenje, iako sam se posle prve tehnicke okrenuo i otišao. To je ceo svet video. Spreman sam na sve, ali kad neko laže i izvrće realnost, za to nisam spreman“.

Objasnio je šta je mislio pod konstatacijom da „sistem ne valja“.

„Znate kako kažu u SAD, sve sto kažem biće upotrebljeno protiv mene. Ne bih sad o tome, jer me boli laž. Neću da pričam o tome, nisam spreman“.

Partizan je uložio zvaničnu žalbu na ishod meča, zobg koraka Bilija Berona, ali...

„Šta da očekujem“, sleže ramenima Andrea Trinkijeri, uveravajći da nema potrebe da se priča o bnjegovom statusu iako je jesenas potpisao ugovor na tri godine. „Nije trenutak za to. Još me boli ovo. Dao sam sve sto sam imao za ovaj klub pošteno i ponosno“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar