Filip Čović: Naježio sam se...

"Zasluženo smo osvojili obe titule", poručio je plejmejker Zvezde nakon osvojenog pehara šampiona države.

Košarka 18.06.2019 | 10:36
Filip Čović: Naježio sam se...
Crvena zvezda mts je novi-stari prvak Srbije!

Ekipa trenera Milana Tomića odbranila je šampionski pehar poenima Bilija Berona uz zvuk sirene (76:75), za pobedu u seriji protiv Partizana 3:1, tako da je dominacija crveno-belih produžena i na petu uzastopnu sezonu.

Bila je to duga i naporna godina za Crvenu zvezdu mts, a nakon što je reporter TV Arena Sport rezimirao šta je sve ekipa prošla u 2018/19, Filip Čović je poručio...

"Kad ste to rekli, naježio sam se. Fenomenalan uspeh, čestitam saigračima i stručnom štabu, svim ljudima u klubu timu, marketingu... Igrali smo sjajno, imali naporne i duge serije, kako u ABA ligi tako i ovde sad u KLS, a zasluženo smo osvojili obe titule", rekao je vidno umorni plejmejker koji je meč završio sa osam poena i sedam asistencija.

Zvezda je gubila i 14 razlike na ovom meču, ali se vratila i pogodila šut za pobedu.

"U tim trenucima pokušavate da ne razmišljate o takvim stvarima jer se igra 40 minuta. Gubili smo 14 razlike, ili 12? Eto, ni ne znam čak koliko je bilo, kada ste igrač sklonite to u stranu i dosta puta se koncentrišemo samo na igru", poručio je on.

Kapiten tima Branko Lazić ponovo je podigao šampionski pehar, peti put uzastopno.

"Tako je, peta titula u nizu za mene, sjajan uspeh zaista, naročito posle teške sezone i naporne serije. Bilo je naporno pre svega psiihčki, kao i fizički, uslovi su bili teški... Ogromna temperatura, opet je bilo nemoguće za igranje, ali i pored svega toga što je bilo uspeli smo da pokažemo karakter i da odigramo kako je trebalo i to pred njihovim navijačima. Čestitke svima!", kazao je u dahu Branko Lazić i poručio da nije teže povređen posle pada na parketu.

"Osećam bol, ali verujem da nije ništa strašno. Ima vremena za odmor", zaključio je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar