Nove uvrede: "Milo Turčine!"

Posle "navijača" Crvene zvezde koji su vređali legendarnog fudbalera svog kluba Dejana Savićevića, i "navijači" Partizana osvrnuli se se na politička dešavannja u Crnoj Gori.

Košarka 17.06.2019 | 20:08
Nove uvrede: "Milo Turčine!"
Izgleda da će morati da prođe još mnogo vode, još mnogo godina da se politika iskoreni sa tribina naših sportskih borilišta.

Gotovo da nema utakmice na kojoj organizovane navijačke grupe nemaju nešto da kažu ili poruče na račun političkih dešavanja. A trebalo bi postoje "samo" da bi bodrili svoje klubove, zar ne?

Pre nekoliko dana, "navijači" Crvene zvezde ispalile su žestoku uvredu na račun legendarnog fudbalera tog kluba Dejana Savićevića, koji je značajno doprineo osvajanju najvažnijeg trofeja u klupskopj istoriji - titule prvaka Evrope.

Crna Gora je igrala protiv reprezentacije tzv. Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Nekolicina Srba je odbila da učestvuje u tom meču (selektor Ljubiša Tumbaković i njegov pomoćnik Saša Janković, kao i dvojica fudbalera Zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković), zbog čega ih je Savićević javno kritikovao, da bi potom optužio Zvezdana Terzića i pojedine strukture u Srbiji da stoje iza ucena i pretji navedenoj četvorki koja je na dan odigravanja utakmice odbila da predstavlja Crnu Goru.

Na to su navijači Zvezde, Savićeviću poručili ČUVENU psovku iz Zagreba.

Par dana kasnije, i "navijači" Partizana su se osvrnuli na aktuelne političko-društvene tokove u Crnoj Gori, a sve u vezi sa odnosom vlasti i ogranka Srpske pravoslavne crkve, tačnije Mitropolije Crnogorsko-primorske. 

U Crnoj Gori je trenutno jedna od glavnih tema novi Zakon o verama, a u SPC to shvataju kao "napad na tamošnje svetinje".

Jedna od organizovanih navijačkih frakcija je u četvrtom meču finalne serije prvenstva Srbije iznela transparent ovakve sadržine, sa uvredljivom porukom predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću:

"Manastir je narodu oduvek bio svetinja, ne može ga oteti fukara i avetinja! Milo Turčine, napuš* se kur***".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xxxx

17.06.2019 20:01

Srbi iz Srbije i srbi iz BiH neka opet idu na more u Montenegrinu, tamo cete biti docekani kao u Pristini. Ja nebih otisao tamo na more kad buh oni meni platili.

ODGOVORITE