Budućnost tjera Gordića i Ivanovića!

Na meti Nidam. Možda Nikola ostane, ali uz reviziju ugovora.

Košarka 17.06.2019 | 17:55
Budućnost tjera Gordića i Ivanovića!
Budućnost nije uspela da se domogne Evrolige, a ti neispunjeni ciljevi mogli bi da koštaju ugovora Nemanju Gordića i Nikolu Ivanovića. Kako Vijesti nezvanično saznaju, uprava podgoričkog kluba pokušava da se rastane sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine, a slična sudbina bi mogla da se dogodi i 25-godišnjem Podgoričaninu.

Sada kada je prilično jasno da će Budućnost igrati Evrokup (imaju Plavi male šanse za specijalnu pozivnicu Evrolige), sledi i rezanje budžeta, a Nikolić i Gordić imaju jake ugovore. Kao heroji istorijskog osvajanja ABA lige u sezoni 2017/2018, nagrađeni vrlo izdašnim dvogodišnjim ugovorima. Nezvanične informacije govore da je plejmejker iz Gacka dobio 350.000 evra po sezoni, a crnogorski reprezentativac 250.000. Uprava je tada htela i da ih nagradi za odlična izdanja tokom cele sezone. Ali, sada je to ozbiljan teret.

Oni u protekloj sezoni nisu imali glavnu ulogu jer su u centru pažnje bili promašeni stranci, a Ivanović je imao i nesreću da u novembru odigra poslednju utakmicu zbog problema sa kolenima.

Gordiću je već rečeno da traži drugi klub, ali je pitanje da li će na to pristati. Ako on ode, Ivanović će verovatno ostati, ali samo ako pristane na reviziju ugovora, što bi značilo da bi pristao na manju platu.

I Budućnost se već bacila u potragu za zamenama. Plavi se raspituju za Derika Nidama za koga se interesuje i Mornar iz Bara gde je Nidam stekao ime na Balkanu.

O ostalim pojačanjima će se razmišljati kada se izabere trener, pišu Vijesti. Petar Mijović, koji je osvojio titulu prvaka Crne Gore, ima male šanse da ostane, ali je problem što je na tržištu malo adekvatnih stručnjaka koji bi došli u Podgoricu...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar