Spustili avione, a podigli apoteke

Po povratku na vlast u februaru 2006. godine, Milorad Dodik se odmah dao na posao. Valjalo je s pozicije premijera iskoristiti blagodeti pljačkaške privatizacije započete nakon rata. Među brojnim državnim preduzećima, na meti pohlepnika našla se i tadašnja „Apotekarska ustanova“ Banjaluka, koja je bila u vlasništvu grada, a u svom sastavu je imala 21 apoteku i galenski laboratorij.

Republika Srpska 17.06.2019 | 10:27
Spustili avione, a podigli apoteke
Sve je počelo u oblacima, nakon incidenta iz 2006. godine, kada je zbog navodnog kvara, avion Vlade RS cesna C-500 prinudno prizemljen zajedno sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske. 

Cesna je poslata na remont u Minhen, a Vlada RS je nedugo zatim od švajcarske kompanije Neet-Air kupila drugi avion, nešto moderniju cesnu C-525, koju je platila oko pet miliona dolara.

 

Potom je 20. novembra 2007. godine Neet-Air AG /kapitalno društvo osnovano 10. jula 1997. u Huru (Chur)/, glavnom gradu švajcarske pokrajine Graubinden, preregistrovano u Apo-Farm Ltd, sa sjedištem u istom mjestu, na adresi Bahnhofstrasse 40.

Dotadašnja djelatnost preduzeća bila je trgovina avionima i iznajmljivanje čarter-letova, ali je nakon preregistracije promijenjena u osnivanje apoteka u inostranstvu.

Za prvog čovjeka Apo-Farm-a postavljen je Dr Toni Russi, dotadašnji član uprave Neet-Air, po našim saznanjima notar. 

Upada u oči da je naziv Apo-Farm uskoro promijenjen u Apo-Pharm već 15. januara 2008. godine, prema engleskoj varijanti riječi „pharmacy“, da bi utisak kako se radi o stranoj kompaniji bio potpun.

Sve je pripremljeno ranije 

Odlukom Vlade RS na čijem je čelu bio Dragan Mikerević (PDP), tadašnja Apotekarska ustanova Banjaluka, koja je bila u vlasništvu grada Banjaluka, proglašena je ustanovom od posebnog interesa za Republiku Srpsku i njen osnivač postala je Vlada RS. 

Ubrzo nakon toga, u maju 2004. godine, donesena je odluka o odobravanju statusne promjene Apotekarske ustanove Banja Luka, njenim pripajanjem Hemofarm d.o.o. Banja Luka.



„Apotekarska ustanova“ Banja Luka, u maju 2004.godine, pripojena je banjalučkom „Hemofarmu“ kao dio državnog kapitala u ovom preduzeću, na osnovu čega Vlada RS postaje vlasnik 11% kapitala.

Njemačka Kompanija STADA Arzneimittel AG, kupovinom 97,9% akcija, pruzela je, 9. avgusta 2006.godine kompanije „Hemofarm“ a.d. Vršac i „Hemofarm“ d.o.o. Banja Luka. Nešto ranije, Rješenjem o imenovanju predstavnika državnog kapitala i Fonda za restituciju u Skupštini društva kapitala AD „Hemofarm“ Banja Luka, tadašnji ministar zdravlja Ranko Škrbić imenovan je za predstavnika državnog kapitala i Fonda za restituciju u Skupštini društva kapitala AD „Hemofarm“ Banja Luka.

Do 2006.godine i dolaska Milorada Dodika za premijera, sve transakcije u vezi sa „Apotekarskom ustanovom“ bile su javne, ali onda naprasno postaju tajne. Kada je STADA preuzela „Hemofarm“, „Apotekarska ustanova“ je ostala u vlasništvu Republike Srpske. 

„Apotekarska ustanova” Banja Luka od 1. jula 2008. godine prestaje da bude dio banjalučkog “Hemofarma” i djeluje kao samostalna firma pod nazivom „Moja apoteka”. 

Tendera za prodaju „Apotekarske ustanove“, koja je tada u svom sastavu imala 23 apoteke i četverospratnicu u Gospodskoj ulici u centru Banjaluke, nije bilo. Zaposleni u ovoj ustanovi saznali su da od 1.jula 2008. godine imaju novog gazdu, Apo-Pharm Ltd. iz Chura. Koliko je novi vlasnik platio za njihovu firmu, nikome nije poznato, niti je bilo gdje objavljeno.



Zašto nije bilo tendera za prodaju „Apotekarske ustanove“, kakve su bile veze tadašnjeg ministra zdravlja i socijalne zaštite Ranka Škrbića sa švajcarskom firmom i kako je preduzeće Apo-Pharm, koje je u tom trenutku raspolagalo sa svega 250.000 franaka na računu, sebi moglo da priušti kupovinu „Apotekarske ustanove“, pitanja su na koja Ministarstvo zdravlja i Vlada RS nikada nisu odgovorili.

Prema našim saznanjima, sudbinu Apotekarske ustanove Banjaluka, kasnije Moje apoteke, krojili su direktno Milorad Dodik, tadašnji premijer RS, Ranko Škrbić, ministar zdravlja i njegova desna ruka, dugogodišnji direktor i predsjednik uprave koncerna „Hemofarm“ Vršac Miodrag Babić, a izvođač radova bio je Strahinja Kujundžić, koji je postavljen za prvog direktora Moje apoteke.



Slobodan Stanić, bivši ministar zdravlja u Vladi RS, kaže da je odmah po preuzimanju funkcije u martu 2013. godine tražio od Hemofarma da mu objasni strukturu kapitala i kako je došlo do promjena u toj strukturi, uključujući i pitanje Moje apoteke, ali da odgovor nije dobio. 

Postalo mu je jasno da Moja apoteka jača na tržištu lijekova i zauzima jednu od najjačih uloga u snabdijevanju lijekovima, naročito u Banjaluci, sa apotekama na najatraktivnijim lokacijama.

– Analizirajući poslovanje i plaćanja od strane Fonda (FZO RS) za 2012. godinu potpuno je jasno da su različite apoteka izrazito različito u procentima plaćene od strane Fonda, a po pravilu bi sve trebale da budu podjednako plaćene. Među tim apotekama koje su najbolje praćene od strane Fonda uvijek se nalazila Moja apoteka, što ipak svjedoči da je imala jasno privilegovan položaj u odnosu na druge apoteke. U 2013. godini to sam promijenio i naredio Fondu da sve apoteke moraju procentualno biti jednako plaćene. U tom periodu se došlo do toga da su sve apoteke bile izmirene procentualno skoro 98%, da bi nakon mog odlaska 2013. to bilo potpuno drugačije, ističe Stanić.



U tom periodu Moja apoteka je sa 36 prodajnih objekata godišnje prometovala lijekova i usluga u vrijednosti od 42 miliona maraka godišnje, ostvarujući dobit od pet miliona KM. 

Kujundžić se tada žalio kako Vlada RS nema dovoljno sluha za najveći lanac apoteka u RS i ne konsultuje ih kod donošenja novih propisa, niti ih štiti od nelojalne konkurencije.

-Sam istorijat ove kompanije govori nešto drugo i ide u prilog tome da su oni ostali dovoljno moćni da kreiraju ukupni ambijent u oblasti lijekova, uzimajući najveći dio kolača za sebe i pokušavajući da diktiraju pravila igre u čitavom sistemu, komentariše bivši ministar zdravlja Slobodan Stanić. 

U međuvremenu, tadašnji direktor Moje apoteke Strahinja Kujundžić, inače bivši uposlenik Hemofarma, postao je i ovlašteno lice za zastupanje preduzeća Apo-Pharm u Huru. 

Prema dostupnim podacima, Strahinja Kujundžić je bio upisan kao ovlašteno lice u Apo-Pharm, na mjestu zamjenika predsjednika uprave, od 18. maja do 5. novembra 2018. godine. 

Pokušaj prikrivanja tragova

Nakon što su mediji u Republici Srpskoj početkom godine ukazali na spregu domaćih predstavnika vlasti sa famoznom „švajcarskom“ kompanijom Apo-Pharm, ona naprasno mijenja članove uprave, ali i adresu. 

Iz Hura se seli u Lugano, u kanton Tićino sa italijanskom većinom, i registruje na adresi Via Al Forte 8. Za članove uprave postavljeni su Nikolo Rosi (Niccolo Rossi), predsjednik, a za njegovog zamjenika Luka Lorenco ( Luca Lorenzo Baccin).

U banjalučkim kuloarima se prepričavalo da su stvarni vlasnici Moje apoteke Milorad Dodik, Ranko Škrbić i Miodrag Babić, sa po 30% vlasništva, dok je 10% vlasništva imao Strahinja Kujundžić.

Ove podatke je nemoguće provjeriti bez sudskog naloga, jer akcije preduzeća glase na donosioca i bilo ko i bilo kada se može pojaviti kao formalni vlasnik.



Upravu nad Mojom apotekom, odnosno Apo-Pharmom, odnedavno je navodno preuzela Dodikova kćerka Gorica, ali iz „Moje apoteke“, na čijem čelu se trenutno nalazi direktorica Nataša Stanojević, to nisu ni potvrdili, niti demantovali. 

Bomba pod auto bivše direktorice 

Prošlo je skoro 10 godina od kako je pod automobil bivše direktorice „Apotekarske ustanove“ Banjaluka, Milenke Vučen, 30. novembra 2009. godine podmetnuta bomba. 

Na naš upit da li je istraga okončana i da li je utvrđeno ko je podmetnuo eksploziv pod „reno megan“ Milenke Vučen i sa kakvim motivom, odgovor iz Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pri Republičkom javnom tužilaštvu RS, do zaključenja ovog teksta nismo dobili.

Zanimljivo je da se odmah nakon eksplozije javio jedan banjalučki biznismen, koji je tvrdio kako su mu u predhodnom periodu upućivane prijetnje i da je zapravo on bio meta napada, a da je bomba greškom završila ispod „reno megana“. 

Širenje lanca apoteka
 
Danas je Moja apoteka, sa početnih 21, utrostručila broj apoteka na 64, prema podacima APIF-a.
Od aprila ove godine „Moja apoteka“ ima poslovni objekat i u Univerzitetsko-kliničkom centru RS, koji je otvoren bez regularno provedenog postupka. 

Na naš upit, iz UKC RS tvrde da je sve po zakonu i da je izbor ponuđača izvršen nakon provedenog postupka licitacije za iznajmljivanje poslovnog prostora, putem prikupljanja pismenih ponuda.



-Tekst licitacije je bio objavljen na oglasnoj tabli Univerzitetskog kliničkog centra RS i u dnevnom listu koji se distribuira na teritoriji BiH. Otvaranje ponuda bilo je zakazano dana 12.2.2019.godine. Blagovremeno je dostavljena jedna ponuda, ZU Moja apoteka Banja Luka. Nakon izvršene analize dostavljene ponude zaključen je ugovor dana 1.3.2019.godine sa prethodno navedenim ponuđačem, navode iz UKC RS. 

U svom odgovoru, UKC ne navodi u kojem dnevnom listu je objavljen oglas, niti kada je licitacija objavljena na oglasnoj tabli. To je samo još jedna potvrda da je „Moja apoteka“ bila jedini i povlašteni ponuđač za zakup poslovnog prostora u UKC RS.

Kada se uzme u obzir da kroz Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske dnevno prođe, pregleda se i liječi oko 4 000 ljudi, jasno je zašto je vlasnicima „Moje apoteke“ stalo da baš tu, u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS otvore novu apoteku. 

I ovaj primjer je samo jedan u nizu argumenata koji svjedoče u kojoj mjeri je ZU Moja apoteka povlašćena u odnosu na druge apoteke u Republici Srpskoj.

(Infomedia Balkan)

Komentari / 62

Ostavite komentar
Name

..

17.06.2019 08:35

KONTROLU NAD SVIM ŠTO IMA VEZE SA ZDRAVSTVOM VEĆ 20 GODINA VRŠI ŠKRBIĆ ZA SEBE I ZA KUMA ! BOGDANIĆ I ŠERANIĆ NE SMJU NI U WC A DA NJEGA NE PITAJU!ISTA JE SITUACIJA I SA MEDICINSKIM FAKULTETOM!

ODGOVORITE
Name

BOZE PRAVDE

17.06.2019 10:16

A za kraj svi su odgovorni jednom covjeku ocu nacije moze diktatoru

Name

k55

17.06.2019 10:26

BUDIMO RAZUMNI,MILE SE BRINE O NASEM ZDRAVLJU I SVE STO RADI JE U INTERESU ZDRAVLJA I NASIH ZIVOTA.

Name

kum

17.06.2019 23:45

sta hocete produzili smo vam zivot za 4god ko ne vjeruje nek pita zeljku i lazanskog

Name

mile i zeljka

20.06.2019 07:49

Ko umije njemu dvije..

Name

BANJALUCANIN

17.06.2019 08:38

Nema ovde jedino narod treba uzeti zakon u svoje ruke treba opozicija pozvati narod na gradjansku neposlusnost i golim rukama bandu podaviti odnio je djavo sve

ODGOVORITE
Name

Me

17.06.2019 10:37

Sve si to fino Reno, samo Za to treba imat I muda. Ni smo mi libija, egipat,ili rumnija.. mi smo svi p**ke,..

Name

Me ili ovca?

17.06.2019 11:10

Zavrni rukaaveeee i radiii smradovi, a ne da rat propagirate!! Viiiii ste sramora za srbe, zato nas i gledaju kao divljake jer imamo takve kao vi.. I prestanite “trovati komsiji kravu “ nego u svoje dvoriste pa gradiii

Name

Re me ili ovca

17.06.2019 12:00

A vi cete i dalje nastaviti pustositi drzavnu kasu smecari nepismeni sljegli iz kojekakvih vukojebina i drzavnim parama kupujete krezave glasace da bi krali narodne pare i odma propagira e erat napad na Republiku Srpsku a kad ste vec veliki srbi gdje ste bili 91 godine gdje ti je Dodik bio za vrijeme rata jel veliki srbi sjeme vam se zatrlo

Name

Boki

17.06.2019 13:49

Narod uzme licnu kartu i ide na izbore i smijeni vlast.Ocito narod na zadnjim izborima izabrao Dodikovu opciju.Ocito da neko i dalje sprecava na tzv drzavnom nivou izbornu volju gradjana jer tamo sjede ljudi koji su izbore izgubili.Odluciti nemogu nista ali primaju plate i nikakvu odgovornost nemaju.

Name

Ljudiiiii

17.06.2019 14:55

Moze li Republika Srpska iznjedriti jednog pametnog i postenog politicara???!!! Nazalost nema ga ni u opziciji. Ako boga ima nadam se da ce ovi lopovi kad tad dolijati.

Name

re boki

17.06.2019 14:59

Meni je Mile dao 50 maraka pred izbore i ja sam posteno glasao za njega.

Name

Re

17.06.2019 08:39

Sto reče Šoic vidiš da dam na mukama moram jesti jagnjetinu zbog radi interesa preduzeća.

ODGOVORITE
Name

Re

17.06.2019 09:59

oni bar znaju sta ce sa parama. Narodu pare ne trebaju, samo daj srpstva i srbovanja.

Name

baja

20.06.2019 07:52

Srbovanja i igara moze. A leba nece da moze

Name

RASPUCHIN

17.06.2019 08:45

Због тога су , по свему судећи , лијекови најскупљи у Р.Српској. Али не брините , таблете Додикових лијече од свих болести а ако вас не излијече онда вам се само мало "задесило".

ODGOVORITE
Name

Hmm

17.06.2019 10:02

Najskuplji u RS?! U regionu su jedino jeftini u Srbiji ali oni imaju losu nabavku, ne mogu ljudi terapiju da sastave.. Muce vas firme koje placaju sve dadzbine i zaposljavaju ljude, svaka cast!!

Name

RASPUCHIN

17.06.2019 11:18

Да ли плаћају баш све даџбине и како плаћају и третирају запослене? Наравно да Ви знате да сам мислио на однос цијене и квалитета лијекова који се налазе у продаји. У тексту се говори и о начину на који су "власници" дошли до поменуте "фирме" али то Вас , по свему судећи , не "жуља". Али , тако је то. Принцезу нпр. жуља и зрно грашка а неке друге ништа не жуља.

Name

Hmm

17.06.2019 11:42

Odnos cijena i kvaliteta, posto vidim da ste neko ko prati isto i sami znate da je uredan! Zulja li vas to sto postoje apoteke koje na crno prodaju preparate, kod kojih rade ljudi koji nemaju Sertifikate?!Odmos prema radnica i plate?! Pitajte ih!! PITAJTE RADNICE DRUGIH APOTEKA?! Kako se prema njima odnose gazde i “gazdarice” ! Necemo o temi o kojoj znanje sticete citajuci BN portal! Pozdrav

Name

Hmm

17.06.2019 11:54

I bez obzira.. Pitacu Vas ja, ko su vlasnici Coca Cole?! Svi je pijemo.. Nema potrebe da se sire lazi ili prilozite dokaze pa da diskutujemo!

Name

Vlado

17.06.2019 12:02

@Hmm Još jedan crveni sendvičar. Za pohvalu, barem si pismeniji od većine kolega iz "struke". Prijatan ti sendvič.

Name

@Vlado

17.06.2019 12:25

Sramota je jesti sendvic?! Bravo.. Nikakva stranka, mucno je vise citati, gledati i slusati napade bez pokrica.. Dajte neka neko pokaze neki dokaz, bilo sta.. A ti si bas bruka

Name

Re hmm

17.06.2019 13:21

Tekst sigurno nije napisan bez provjerenih dokaza. Ako nije tacno, mogu da tuze. U sta cisto sumnjam. I previse je ovakvih slucajeva da bi sve bilo izmisljeno.

Name

@Vlado

17.06.2019 16:12

Da postoji dokaz bio bi prilozen, zar ne? Valjda prvo treba skociti pa reci hop.. Treba svi da biramo kako cemo da zivimo, sta da radimo ali bez mrznje i sujete.. Pogledajte samo ostale zle komentare i ruzne rijeci..

Name

re

20.06.2019 05:31

Zar je u ovoj državi neko budala priložiti dokaz.Da ga ko naivan i priloži ovi iz vrha što otimaju i ubijaju i sude bi rekli jok nije to dokaz ,to je politika -rekli bi oni svje je to po nacionalnim stranama ili još gore obavještajni rad !!!!!Nem se ovdje u ovoj zemlji više šta dodati i oduzeti ,ovdje je izigran zdrav razum ,tj zdrav razum je ovdje etiketiran kao ludilo ,bolest ,sramota ,izdaja tj sve kontra !!!

Name

Sadnabarev

17.06.2019 08:49

PRIVATNA DRŽAVA

ODGOVORITE
Name

Re

17.06.2019 10:21

RS je postala Dudukovina...ratni profiter i prevarant pljacka blentav narod kako god hoće...

Name

ČIK AKO SMEŠ

17.06.2019 08:54

Neka obrenpetrović objasni u čijem interesu je JZU Apoteka Doboj dobila “strateškog partnera” i kakav joj je današnji status

ODGOVORITE
Name

Pale

17.06.2019 09:05

Mafija vlada. Do kada?

ODGOVORITE
Name

Re

17.06.2019 13:23

I sad neka opet narod kaze da su svi jednaki. Ocigledno da nisu. Zato i ne cudi sto je gosp. Stanic expresno smijenjen sa funkcije ministra zdravlha.

Name

Leoni bb

17.06.2019 09:06

Srbi po profesiji,kraljevi mahinacija.

ODGOVORITE
Name

BANJALUCANIN

17.06.2019 09:06

APOTEKE SU SAMO JEDAN DIO KRIMINALA ŠKRBIC I DALJE UPRAVLJA MINISTARDTVOM ZDRAVLJA KANCELARIJA MU JE U RESTORANU MONOGRAM GDJE SE SKUPLJAJU SVI TAJKUNI LOPOVI PLJACKASI SA KUPLJENIM DIPLOMAMA STOTINE MILIONA JE ŠKRBIC POKRAO U ZDRAVSTVU

ODGOVORITE
Name

Apotekar

17.06.2019 09:18

Po istoj šemi u toku je preuzimanja apotekarskih ustanova Bijeljina, Doboj i Gradiška. Naravno, bez i jedne prebijene pare. Sve otimačina

ODGOVORITE
Name

Hesus

17.06.2019 09:26

Nije moja apoteka, vec mileteka ili njegova apoteka, inace u bl poznata po prodaji bajatih ljekova sa tunjica. Ako hocete prave ljekove, najblize imate u hrvatskoj...

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

17.06.2019 09:28

" I tako dan za danom....odkrivaju se prevare....." Neće se niti on,a ni bilo ko drugi zbog ovog naskirati! Mnogi će reći još jedan u nizu napada na njega!!! On samouvjereno i bezskurpulozno sigurno,ostat će mrtav hladan i šibati dalje ....jebi se narode,ti bi da ti Bakir dođe! I tako dan za danom..... Uđite u prodavnica,pogledajte cijene....Njemačka je otvorena zemlja,lakše je prihvatiti da te guli tuđin nego tvoj koji ti svaki dan prodaje " muda pod bubrege".... Trajale su i trajale i ova fascinacija.....ali kraj dođe.....

ODGOVORITE
Name

Ej moj glupi narode!

17.06.2019 09:32

Banda sve pljačka i uništava. Zadužuju nas, prave virtuelni standard, a narod glup. Progledaće kad bude pasao travu i jeo kamenje, tad će biti za sve kasno. Što se tiče apoteka, klasika. Sve se zna ko šta radi. Nezna se ko je većaološ oni, žene ili muževi ili im djeca. Nadam se daće im suditi Preki narpdni sud.

ODGOVORITE
Name

ZASTITIMO DJECU!

17.06.2019 10:27

KOLIKO TE PLACAJU?! OSTAVI SE PORODICA, MALOLJETNE DJECE!! STAVI SVOJE IME I PREZIME OVDE PA ONDA SPOMENI NECIJE DIJETE!! DA TE SVAKA MAJKA, OTAC, SESTRA, BRAT, RODJAK OSUDI I PLJUNE!!!!!!!!!!!!!!! BRUKA

Name

Ej moj glupi narode!

17.06.2019 11:40

Bote, niko ne spominje maloljetnu djecu osim tebe. I nemoj da manipulišeš.

Name

Re zastitimo djecu

17.06.2019 11:54

Sta tebi nije jasno dzukelo krezava nepismena boli a lopovluk je ok boga ste pokrali al dzaba pada VSTS sve cete vratiti i na finu dugorocnu robiju

Name

Marko

17.06.2019 09:34

Pa ljudi boziji, dokle vise. Pa mi zivimo na privatnom posjedu Milorada Dodika. Jesmo li mi svi toliko glupi ili smo se vec navikli da budemo ovce za sisanje i klanje. Pa on nam laze i petlja vec 25 godina i mi mu vjerujemo. On nam samo baca prasinu u oci svojim srbstvom a ustvari nas vara i krade.

ODGOVORITE
Name

France

17.06.2019 09:38

Dooobrooo, i....? Gdje su vam zuti prsluci, zasto nista ne radite po tom pitanju, samo mlatite u novinskim tekstovima.

ODGOVORITE
Name

Odgovor

17.06.2019 09:42

Treba imati zdravlja, da se ovakvi tekstovi samo pročitaju, a kamoli "sažvaću" onako, s razumijevanjem! Ja nisam uspio pročitati ni jednu trećinu, jer sam dobio lupanje srca i gušenje! Nadam se samo da će Milorad Dodik dovoljno poživjeti, i doživjeti da odgovara za svo zlo koje je učinio Republici Srpskoj i Srpskom narodu!

ODGOVORITE
Name

Vlajko

17.06.2019 09:46

Ovaj članak dokazuje da patriote tipa Baje i Škrbića kroz tržišni monopol Moje apoteke zapravo diktiraju izrazito visok nivo cijena medikamenata u RS i za ekstra dobit koju ostvaruju pljačkaju vlastiti narod. Sad je jasno zašto Baja javno otvara priču da se lijekovi u bratskoj Rusiji mogu nabaviti za 25% jefitinije nego na zapadu - pa brine o sirotinji. Strah od blokade opljačkane imovine u Americi u Evropi čini ga nervoznim pa lupeta o njihovom većem neprijateljstvu prema RS nego njegovom. Autoru ovog članka preporučujem oprez jer je iz istog razloga otkrivanja tragova Bajinog lopovski stečenog novca ubijen David Dragičević. Dakle, Baja Prvi Silni je na potezu.

ODGOVORITE
Name

Pero

17.06.2019 10:23

Koliko zle krvi ovde ima ili placene?! Hmm.. Svi vi skupa prvo krenite od vasih rodjaka, komsija i prijatelja koji voze skupa kola, trose mnogo novca i rade bahanalije po gradu a nemaju dan radnog staza, naravno ni zasposlenja.. Ni u kom slucaju skolu!! Njima, njima prvo pljunite u facu( kada ste tako prejaki na rijecim) pa onda ljudima koji vam zaposljavaju gore navedene!! Olosi isplivajte

Name

Re Pero

17.06.2019 11:51

Zasto bi im mi pljuvali u facu,gdje je zakon da ih pljune i smjesti u zatvore,sta mi imamo s tim,Boze koliko smo glup narod.

Name

Za Re

17.06.2019 12:21

Ko da ih smjesti u zatvor, oni sami sebe? Dajte ljudi dozovite se u pamet, dok je Krkan na čelu države, nema ovdje ni zakona, ni odgovornosti, nema ni D od Države!

Name

Tamara

17.06.2019 10:15

Sta ce biti kada kroz par godina opustosi Republika Srpska? Mladi odlaze odavde, citave porodice odlaze, bijela kuga, mortalitet... Dajte dok nas jos ima da unistimo one koji su unistili Republiku Srpsku. Tiraniji stati nogom za vrat to je ljudska duznost najsvetija.

ODGOVORITE
Name

Re

17.06.2019 12:24

Lijepa zamisao Tamara, ali ko da im stane za vrat? Vidiš da je ovdje sve drogirano, i stari i mladi, letargični, nezainteresovani! Nema ovdje ko da ustane protiv tiranije!

Name

Ja

17.06.2019 10:45

Živio Dodik a vi samo srbujte budale

ODGOVORITE
Name

Rade

17.06.2019 11:16

Dabogda ti on crko od narodnog novca

Name

Ре

17.06.2019 12:02

Паметно нема шта.

Name

BANJALUCANIN

17.06.2019 11:06

Poslusnik nepismeni Dzajic ljigavko pomno slusa naredjenja velikog sefa traktoriste dezertera obraz karakter ljudina je Vlado za zgaziti ko pikavac fuj

ODGOVORITE
Name

Zlo Od Vlasti

17.06.2019 11:07

MILOKRAD JE OVU J.... REPUBLIKU UZEO POD SVOJE VLASNIŠTVO I KRADE LI KRADE BAHATI RATNI PROFITER ŠKRBIĆ JE OPUSTOŠIO ZDRAVSTVO ON OSTALE RESURSE

ODGOVORITE
Name

Miroslav

17.06.2019 11:12

Jednoga dana kada Srbovanja svima bude preko glave, klupko će početi da se odmotava.

ODGOVORITE
Name

RONHIL

17.06.2019 11:14

KAD ĆE SE RUDONJA NAPASTI NARODNOG NOVCA KAD ĆE NJEMU I NJEGOVIM KUMOVIMA I TAJKUNIMA BITI DOSTA NETREBALO NITI NJIMA NITI NJIHOVIM PORODICAMA CRVI IH POJELI DABOGDA MAJMUNI PROKLETI JE.... VAS NEPISMENI NAROD KOJI VAM JE DOZVOLIO

ODGOVORITE
Name

adodoa

17.06.2019 11:25

Trabao je Dodo kupiti veći avion. U ovaj mora ulaziti i izlaziti na kant!

ODGOVORITE
Name

Marko

17.06.2019 12:14

Svi sve znaju,nikom nista zato ! Nema vise nikakve svrhe ni cilja pisanjem ovakvih clanaka sem sto se mi i dalje nerviramo i trcimo u tu istu apoteku po nesto za smirenje !!!

ODGOVORITE
Name

racic

17.06.2019 12:28

Najveći problem Republike Srpske su pohlepni licemjerni nemoralni političari i državni službenici povezani sa pohlepnim biznismenima kojima državne funkcije služe isključivo kao resurs za privatni biznis a narod koji propada zbog takvog njihovog odnosa prema Otadžbini posmatraju samo kao kolateralnu štetu. Otadžbina vapi za Istinom, Slobodom, Pravdom, Otažbina prezire pohlepu, nemoral, prezire ljude koji je iskorištavaju. Pomozimo Otadžbini. Ko će ako nećemo mi ? Kada ako ne sada ? Istina dolazi. Ne treba nas biti strah da budemo hrabri.

ODGOVORITE
Name

Propala profesija

17.06.2019 14:43

Kumovi su svoju zamisao sproveli do kraja,upropastili su jedno časno i humano zanimanje. Projekat farmaceut na putu i sa puta je realizovan, uz samo redovno plaćanje diploma je sigurna a i kumovima jeftina radna snaga.Oni koji nisu mogli ni pomislit da upišu farmaciju kroje sudbinu časnim farmaceutima. Farmaceuti budite sluge rezimu,poslušni i samo ćutite,sve njihove marifetluke obavezno prihfatite.

Name

Staklo

17.06.2019 15:00

Opet udar na srpstvo... Ma kako smiju.

ODGOVORITE
Name

Pero

18.06.2019 03:13

E, baš ste gadovi. Mile nas samo lijepo pljačka, a "ceo svet ga ne razume..."

ODGOVORITE
Name

...

23.06.2019 11:14

Ma sta vam je ljudi covjek se mora ugraditi u sve; Skrbic je to. Nije covjeku lako, ima mladu curu, treba to odrzavati. Mladjana doktorica, cuvena Maja Perisic Skrbic trosi vise nego 3 mlazna aviona. Banjalucki sugar daddy mora ispostovati svoju dugogodisnju ljubav. Mala je puna kao brod, sve nase pare je na nju potrosio, stanovi po bl, torbice, stiklice, dijamanti. Vaskovic je pisao vec o Holivudskom paru Perisic Skrbic. Nije lako imati 35 godina mladju zenu. Njima to ne predstavlja problem, sve za ljubav, setaju po Novoj Varosi, ljube se a Maja mladja od njegove cerke.

ODGOVORITE