''Jokić nikad neće igrati 30 minuta ili biti starter!''

''Možda bude lošija verzija Dijaoa!'' Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, na mala vrata ušao je u NBA ligu, a pet godina kasnije spada među najbolje košarkaše na svetu.

Košarka 16.06.2019 | 22:15
''Jokić nikad neće igrati 30 minuta ili biti starter!''
Jokić, koji je 2014. godine izabran u drugoj rundi Drafta, iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri i počeo je da dobija sve više pažnje američkih medija.

Tako nije bilo 2014, što govori članak "Bleacher report", u kojem piše da bi Jokić mogao da bude 'jefitinija' verzija Borisa Dijaa i da može da bude pretnja u šutu za tri poena, kao Pero Antić.

"Visok 'IQ' i sjajna visina možda će biti dovoljna da zaradi koje minute na startu karijere, ali neće pružiti dovoljno dobru odbranu ili napadački arsenal kako bi dobio važnu ulogu. Biće mu potrebno vreme da dokaže da može da nadoknadi slabu građu i da bori se sa NBA centrima na duže staze", piše u članku i dodaje se:

"Kao što sam spomenuo, slabo građeni košarkaši mogu da 'prežive' u NBA i čak zarade važnu ulogu. Ako Jokić bude mogao da 'izruči' dobre šuteve i prave odluke kada ima loptu u rukama, mogao bi da bude lošija verzija Dijaa i pretnja u šutu s distance kao Pero Antić. Nažalost, njegova odbrana će ga verovatno sprečiti u tome da ikada igra više od 30 minuta ili da bude starter. Međutim, nema ničega lošeg u tome da budete cenjeni rezervni igrač u pobedničkom timu".

Očigledno da su ljudi sa "Bleacher report" daleko pogrešili, pošto je Jokić u drugoj sezoni postao starter, a odmah naredne igrao više od 30 minuta u proseku. Takođe, u plej-ofu je odigrao čuvenih 65 minuta u jednom meču, čime je pokazao koliko je spreman.

Prethodne sezone beležio je 20.5 poena, 10,8 skokova i 7,3 asistencije u ligaškom delu sezone, dok je u plej-ofu imao sledeće brojke – 25 poena, 13 skokova i 8,4 asistencija.

Srpski košarkaš nezvanično je najbolji centar na svetu, pošto je izabran u prvu postavu NBA lige, a za dva i po meseca očekuje ga Svetsko prvenstvo, gde će biti verovatno glavna uzdanica reprezentacije Srbije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar