Trinkijeri: Bili smo tako blizu pobjede!

Trener Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je da je njegovom timu malo nedostajalo da pobedi Crvenu zvezdu u trećem meču finalne serije plej-ofa Superlige.

Košarka 16.06.2019 | 12:46
Trinkijeri: Bili smo tako blizu pobjede!
Zvezda je u hali "Aleksandar Nikolić" slavila 96:90 i povela sa 2:1, odnosno došla na korak do odbrane titule prvaka.

Potrebna joj je još samo jedna pobeda da odbrani tron i stigne do 20. titule prvaka.

"Blizu smo bili, ali nismo bili dovoljno efikasni u ključnim momentima. Skok nas je dosta koštao, a uz to i dve trojke Davidovca su bile teške. Blizu, blizu, blizu", ponavljao je Trinkijeri na konferenciji za medije posle utakmice.

Italijan veruje da će crno-beli ispraviti stvari u sledećoj utakmici.

"Treba nam zajedno dobar napad i odbrana da bismo napravili brejk", poručio je Trinkijeri.

Košarkaš Partizana Vanja Marinković takodje žali za ispuštenom prilikom za brejk.

"Imali smo šanse ceo meč, ali nismo došli u prednost. Da smo imali više ubačenih šuteva... Možda je iskustvo presudilo. Idemo na pobedu u narednom duelu", zaključio je.

I treći derbi u finalu Superlige bio je dramatičan i na "jednu ili dve lopte".

Iako je Crvena zvezda mts uglavnom vodila, Partizan je u završnici uspeo da praktično "istopi" dvocifrenu prednost večitog rivala i da potpuno "otvori" finiš.

Ipak, kada je bilo najteže po domaćina, istakli su se Dejan Davidovac uzastopnim trojkama i Bili Beron, koji je ostao priseban kada je izvodio penale posle prekršaja Nikole Jankovića na šutu za tri poena.

Posle utakmice, šef struke gostiju Andrea Trinkijerirekao je da njegov tim nije pobedio jer nije bio "dovoljno efikasan" u ključnim momentima.

"Skok nas je puno koštao i dve trojke Davidovca su bile teške. Bili smo blizu, blizu, blizu ali potrebno nam je još da odigramo jednu odbranu i jedan dobar napad, da možemo da dobijemo utakmicu na strani. To je bilo ključno", rekao je Italijan.

Trinkijeri je na konferenciju posle utakmice došao u majici na kojoj je bio "print" kravate. Posle prošle utakmice bio je kažnjen sa 6.000 dinara jer nije u košulji izašao pred novinare. Večeras je u majici bio i Tomić.

Četvrti meč igra se u ponedeljak 17. juna od 19 časova, a domaćin je Partizan.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar