Virtus spremio milione za Teodosića!

Italijanski mediji pišu da je Virtus iz Bolonje pripremio izdašnu finansijsku ponudu kapitenu košarkaške reprezentacije Srbije Milošu Teodosiću.  Đorđević i Virtus ne odustaju od Teodosića, Olimpijakos prvo čeka Slukasa.  Nastavlja se potera za srpskim kapitenom. . .

Košarka 15.06.2019 | 16:15
Virtus spremio milione za Teodosića!
Novinar Korijere delo Sporta Luka Muleo je naveo da je uprava kluba, na čijoj klupi sedi selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, spremna da doskorašnjem igraču Los Anđeles Klipersa ponudi dvogodišnji ugovor u vrednosti između dva i 2,5 miliona evra.

“Ako se finansijski momenat stavi na stranu, Teodosića bi u Bolonju moglo da privuče i to što bi mogao da sarađuje sa Đorđevićem, koji je u Virtusu ostavio sjajan utisak zbog osvajanja Lige šampiona. Očekuje se da Teodosić donese odluku o ponudi tokom sledeće nedelje. Uprava Virtusa je optimistična po tom pitanju i očekuje pozitivan odgovor“, navodi se.

Teodosić je odlučio da propusti drugi deo, i dalje aktuelne sezone, pošto je prethodno dobio otkaz u Klipersima.

Očekuje se da se 32-godišnji plejmejker bude predvodnik reprezentacije Srbije na predstojećem Mundobasketu u Kini.

Dok je prvo okupljanje reprezentacije Srbije uoči Svetskog kupa u Kini (31. avgust - 15. septembar) tek nešto više od mesec dana daleko, kapiten Miloš Teodosić i dalje je slobodan igrač i zasad još vaga opcije za nastavak karijere.

Teodosić se već neko vreme nalazi na radaru nekoliko klubova koji su ozbiljno zainteresovani da završe njegov angažman, ali je najuporniji među njima Virtus iz Bolonje! Osvajač FIBA Lige šampiona nedavno je Srbinu ponudio dvogodišnji ugovor vredan ukupno 2.300.000 evra, mada je rimski Korijere delo Sport došao do informacije da je ta ponuda zapravo u rangu između 2.000.000 i 2.500.000 evropskih novčanica. Virtus i pogotovo selektor Aleksandar Đorđević ne odustaju od ideje da Teodosić povede novi tim u napad na trofej u Evrokupu posle bolnog razlaza sa Fibom, što je uzdrmalo i temelje Košarkaškog saveza Italije.

Navodno, predsednik KSI Đani Petrući je zbog radikalne odluke Virtusa da napusti takmičenje u koje je ušao zahvaljujući specijalnoj pozivnici jako razočaran i navodno Italija će odustati od pokušaja da dobije organizaciju jedne od grupa za Evrobasket 2021. godine, a čak se pominje i da je klub iz Bolonje spreman da plati kaznu od 250.000 evra zbog toga. Ali, o svemu će izgleda odlučiti Sud za sportsku arbitražu u Lozani, pošto je parnica pokrenuta... Doduše, iz Virtusa kažu da nemaju nikakav potpisani sporazum s Fibom i da mogu da biraju u kojem će takmičenju igrati, a da je sada u fokusu jedino Evrokup. 

U međuvremenu, Teodosić ostaje na radaru i Olimpijakosa, koji i dalje nije siguran da li će Srbin biti organizator igre od jeseni. Sve se vrti oko toga šta će Kostas Slukas odlučiti, jer je pirejski klub odustao od ideje da angažuje grčkog i srpskog asa. 

Slukasu ističe ugovor s Fenerbahčeom na leto, a iako se čak spekulisalo da je Olimpijakos blizu da angažuje svog bivšeg igrača, izgleda da je on ipak bliži odluci da ostane u Istanbulu još tri sezone! Iz Grčke stižu informacije da Slukas na stolu ima tri zvanične ponude. Najbolju je predstavila Barselona sa 6.100.000 evra za tri godine ugovora (2+1), sledi Fenerbahče s 5.600.000 evra i Olimpijakos sa 5.100.000 evropskih novčanica. Neto!

Slukas bi ostao u Feneru, dok Olimpijakos i Barselona ne mogu, odnosno ne žele da dostave jače ponude. Sve se čini da stiže prava košarkaška vrteška na transfer pijaci...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar