Okreće se treći superligaški rulet: Crveno ili crno?!

Još je nepoznato zdravstveno stanje Ognjena Dobrića i mogućnost da zaigra, Partizan osokoljen pobedom dolazi na Zvezdin teren.

Košarka 15.06.2019 | 15:37
Okreće se treći superligaški rulet: Crveno ili crno?!
Posle dva uvodna okršaja u finalu Superlige Crvena zvezda i Partizan su poravnati na po jednoj pobedi, a treću utakmicu serije (TV Arena Sport, 19.00) mnogi vide kao najvažniju u nameri dva srpska giganta da se dokopaju šampionske krune.

Crvena zvezda će meč očekuje s pomešanim osećanjima, uz veliku neizvesnost oko zdravstvenog stanja Ognjena Dobrića, odnosno da li će biti sposoban da zaigra u meču koji će verovatno umnogome odrediti dalji tok finala. Partizan osokoljen pobedom uz trojku Radeta Zagorca stiže na Zvezdin teren, svestan da je pritisak na domaćinu i da iz ove utakmice može samo mnogo da dobije. 

U danu odigravanja trećeg meča s Malog Kalemegdana stiglo je i kratko saopštenje upućeno navijačima, uz poruku da je ekipi potrebno da prepozna momenat u kojem se klub nalazi...

"KK Crvena zvezda mts i ovom prilikom , apeluje na sve kojima je crveno-bela boja pri srcu, da prepoznaju važnost trenutka i utakmicu, u kojoj svojom podrškom mogu da budu dodatna snaga i šesti igrač košarkašima Crvene zvezde, koji u finišu vrlo naporne sezone žele da dođu i do trećeg trofeja. KK Crvena zvezda mts podseća sve koji dolaze u subotu uveče u dvoranu "Aleksandar Nikolić” da fer i sportski bodre naš tim, ne bacaju nikakve predmete u teren i zaista budu podrška našim igračima, ali i da se ne spuštaju na nivo nekih, koji utakmice i sportske terene vide kao kao poligon za vređanje , uvrede protivnika i morbidne predstave. Jer mi smo Crvena zvezda", stoji u otvorenoj poruci na sajtu branioca srpskog trona.

Predigra za novi sudar večitih rivala došla je u formi izjave trenera crveno-belih Milana Tomića, koji je indirektno potkačio svog kolegu u taboru Parnog valjka, Andreu Trinkijerija.

"Mi kako košarkaški klub Crvena zvezda i ja kao trener tokom cele sezone, pred svaku utakmicu protiv Partizana, nisam pričao ni o suđenju, ni o atmosferi kad se igralo pred Partzanovim navijačima. To što se desilo posle prve utakmice je loše za sport, loše za srpsku košarku. Praviti pritisak na konferenciji za štampu mog kolege prema ligi i prema sudijama, mislim da to nije zaslužila srpska košarka, niti srpski narod. Svi navijači u Srbiji vole da gledaju košarku, a ne da se prave tenzija i pritisak. E sad, sigurno da postoji neki razlog za to, neki plan, kao što je to bilo u prvoj utakmici, kada naš igrač dobije loptu od pet faulova koji se prave svirano je četiri, a u drugoj jedan. To je sistem i plan koji je dobro poznat, ali ponavljam, mi se i dalje nećemo baviti suđenjem, niti pritiskom. Koncentrisani smo samo na teren, da odigramo dobro i pobedimo", poručio je Tomić.

Nešto ranije strateg Partizana stavio je do znanja svima da je Crvena zvezda i dalje favorit, ali da se njegova ekipa ne predaje unapred...

"Prve dve utakmice su samo još jednom potvrdile da derbije odlučuju detalji, jedna lopta. Ništa se nije izmenilo u odnosu na početak serije, Crvena zvezda je i dalje favorit, mi imamo naše snove kojih se ne odričemo. U ovakvim serijama, važnu ulogu igra i regeneracija, ko se brže oporavi od napora i zadrži svežinu, ima prednost u odnosu na protivnika. Verujem da će moja ekipa i u sutrašnjem duelu pružiti maksimum, da će biti dostojna dresa koji nosimo. To je ono što smo dužni sebi, navijačima i Partizanu. Da li će to biti dovoljno za brejk, niko ne može da garantuje", istakao je Trinkijeri.

Prema sadašnjim informacijama, Dobrićeva povreda skočnog zgloba nije teže prirode, a lekarske ekipe će tokom dana izneti konačnu procenu njegove spremnosti da pomogne timu. Dobrićev eventualni izostanak značajno bi oslabio crveno-bele, ali bi na leđa Kej Sija Riversa stavilo dodatni teret da konačno izvuče jednu rolu dostojnu igrača s etiketom evropskog šampiona oko vrata. U redovima Partizana je stanje redovno i problema s povredama - nema. 

SUPERLIGA - FINALE

19.00: Crvena zvezda - Partizan

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar