Tomić potkačio Trinkijerija...!

Crveno-beli će odluku o nastupu povređenog beka doneti nekoliko sati uoči utakmice.  Srpska košarka nije zaslužila pritisak koji je stvaran posle prvog meča! „Svi navijači u Srbiji vole da gledaju košarku, a ne da se prave tenzija i pritisak“, poručuje strateg srpskog šampiona.

Košarka 14.06.2019 | 22:03
Tomić potkačio Trinkijerija...!
Posle prve dve utakmice finala Superlige, skor u seriji je 1:1.

Crvena zvezda dočekaće Partizan u subotu, kada će serija za titulu šampiona Srbije ući u treći čin. Nakon drugog meča, najveću pažnju izaziva status povređenog Ognjena Dobrića, o kome je trener crveno-belih Milan Tomić govorio u petak, u izjavi za klupski sajt.

"Odluku o Dobrićevom nastupu doneće lekari pred sam početak utakmice, jer je takva vrsta povrede", izjavio je on, potvrdivši klupsko objašnjenje dato dan ranije.

Najavljujući utakmicu, Tomić je naglasio da je svestan napora koje ovo finale zahteva od igrača, ali i podsetio da je Zvezdin cilj odbrana trofeja.

"Spremni smo, igramo na domaćem terenu i moramo da odigramo na vrhunskom nivou. Ova serija je iscrpljujuća, kraj je sezone, ali imam pred nama cilj - osvajanje titule za naš klub i naše navijače, koje pozivam da dođu u velikom broju, pruže nam podršku i daju neophodnu energiju sada kad je potrebno", izjavio je Tomić.

Tomić potkačio Trinkijerija: Srpska košarka nije zaslužila pritisak koji je stvaran posle prvog meča! „Svi navijači u Srbiji vole da gledaju košarku, a ne da se prave tenzija i pritisak“, poručuje strateg srpskog šampiona.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić osvrnuo se na dosadašnja dešavanja u finalnoj seriji Superlige, ali pre svega na atmosferu koja je vladala nakon prvog meča u taboru večitog rivala.

Strateg crveno-belih je u prvi plan stavio reakciju Andree Trinkijerija na burnoj konferenciji za medije, kada je Italijan imao mnogo primedbi na suđenje.

"Mi kako košarkaški klub Crvena zvezda i ja kao trener tokom cele sezone, pred svaku utakmicu protiv Partizana, nisam pričao ni o suđenju, ni o atmosferi kad se igralo pred Partzanovim navijačima. To što se desilo posle prve utakmice je loše za sport, loše za srpsku košarku. Praviti pritisak na konferenciji za štampu mog kolege prema ligi i prema sudijama, mislim da to nije zaslužila srpska košarka, niti srpski narod. Svi navijači u Srbiji vole da gledaju košarku, a ne da se prave tenzija i pritisak. E sad, sigurno da postoji neki razlog za to, neki plan, kao što je to bilo u prvoj utakmici, kada naš igrač dobije loptu od pet faulova koji se prave svirano je četiri, a u drugoj jedan. To je sistem i plan koji je dobro poznat, ali ponavljam, mi se i dalje nećemo baviti suđenjem, niti pritiskom. Koncentrisani smo samo na teren, da odigramo dobro i pobedimo" poručio je Tomić novinarima na današnjem treningu.

Treći meč bi mogao da bude ključan u čitavoj seriji.

"Moramo da se brzo pripremimo, da imamo energije, odigramo pametno, pobedimo i budemo bliži osvajanju naše lige. Iako uslovi zbog vrućine nisu normalni za održavanje košarkaške predstave., ali energiju moramo da nađemo, damo 110 posto da bismo pobedili. Umor postoji, kao i kod Partizana, to ne treba da bude alibi, moramo da uradimo naš posao do kraja, a to je da osvojimo Superligu, kako bismo na najbolji mogući način završili sezonu", poručio je Tomić.

Crvena zvezda saopštila je da će kapije hale biti otvorene u 17 časova, uz apel na sve da dođu ranije zbog izuzetno detaljnih kontrola na utakmicama. Utakmica počinje u 19, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar