Olimpijakos kontaktirao Partizan...!

Marinković ide stopama Milutinova? Košarkaški klub Olimpijakos zainteresovan je za Vanju Marinkovića, prenosi "Eurohoops".

Košarka 14.06.2019 | 21:20
Olimpijakos kontaktirao Partizan...!
Grci opet hoće igrača Partizana: Vanja u crveno-belom?! Bek crno-belih mogao bi da od leta zaigra u Atini.

Bek Partizana ovog leta bi trebalo da napusti klub, a ekipa koja želi da ga vidi u sastavu naredne sezone je Olimpijakos.

Klub iz Pireja nije jedini pokazao interesovanje, međutim među prvima su stupili u kontakt sa Partizanom, prenosi grčki portal.

Marinković ima ugovor za narednu sezonu, što znači da će crno-beli finansijski profitirati, ako dođe do rastanka.

Vanja je dete Partizana, a za najtrofejniji srpski klub debitovao je 2014. godine u Kupu Radivoja Koraća protiv FMP.

Ove sezone u Evrokupu prosečno je beležio 12,4 poena, uz dve asistencija i skoka, u ABA ligi je imao prosek od devet poena, dok u Superligi beleži oko deset poena.

Partizan i Olimpijakos imaju dobru saradnju, što pokazuju primeri Nikole Milutinova i Najdžela Vilijams-Gosa.

Tokom finalne serije Superlige, Vanja Marinković možda igra svoje poslednje utakmice u crno-belom dresu.

Prema pisanju specijalizovanog grčkog portala "Eurohoops", mladi bek crno-belih želja je Olimpijakosa i mogao bi da krene putem iz Humske ka Pireju, kojim su prethodnih godina išli Nikola Milutinov i Najdžel Vilijams-Gos.

"Postoje i drugi evroligaški klubovi koji takođe prate Marinkovića, ali Olimpijakos je već uspostavio prvi kontakt", objašnjeno je.

Takođe, isti izvor navodi da Marinkovićev ugovor ističe krajem sledeće sezone, ali da je u njemu predviđena "skromna" otkupna klauzula, tako da novac za obeštećenje ne bi trebalo da predstavlja problem za Pirejce.

Prema istim saznanjima, Olimpijakos je vrlo ozbiljan u nameri da dovede 22-godišnjeg šutera iz Humske, a inicijalni kontakti su već uspostavljeni! Mada Vanja sa Partizanom ima ugovor na još godinu dana koji je potpisan prošlog juna, iz Grčke stižu informacije da je njegova otkupna klauzula prema NBA i evropskim klubovima „skromna“, što znači da najverovatnije ne prelazi više od 200.000 evra.

Marinković je godinama među najtalentovanijim košarkašima svoje generacije, a pod vođstvom Andree Trinkijerija počeo je da hvata veći zalet i pokazuje kvalitet kojim raspolaže.

Ove sezone Vanja je na 16 utakmica u Evrokupu beležio prosečno 12,4 poena, 2,3 skoka i isto toliko assitencija. U prvi tim Partizana uveo ga je Duško Vujošević 2013. godine i od tada je osvojio titulu srpskog šampiona i dva Kupa Radivoja Koraća.

Podsetimo, Olimpijakos je iz Partizana već dovodio ponajbolje igrače poput Nikole Milutinova i Najdžela Vilijams Gosa, a Dejvid Blat želi da u svoj mozaik mladih i kvalitetnih košarkaša doda i Vanju Marinkovića.

Prošle godine, jedan od Partizanovih starosedalaca dovodio se u vezu sa Baskonijom. Ovog leta u igri je Olimpijakos i ostaje da se vidi da li će epilog pregovora biti transfer i odlazak jednog od nosilaca igre ekipe Andree Trinkijerija.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar