Navijači odlučili: Srpkinje najbolje u 21. vijeku!

Petorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije iz 2015. godine proglašena je za najbolju u 21. veku.

Košarka 14.06.2019 | 19:26
Navijači odlučili: Srpkinje najbolje u 21. vijeku!
POBEDA: "Zlatne srpske lavice" najbolji tim 21. veka! Zahvaljujući vašim glasovima, košarkaška reprezentacija Srbije, koja je 2015. godine osvojila titulu prvaka Evrope, proglašena za najbolju na Starom kontinentu u ovom veku.

Navijači su putem Tvitera na zvaničnom profilu "EurobasketWomen" mogli da glasaju za najbolje petorke, a u velikom finalu našle su se Srpkinje iz 2015. godine i Letonke iz 2017. godine.

Na putu do finala Srbija je po glasovima bila bolja od Rusije i Francuske, a u borbi za titulu najbolje petorke 21. veka, naše devojke su ubedljivo pobedile protivnice.

Od 664 glasača, našim devojkama je pripalo 68 odsto glasova, dok je za Letoniju glasalo 32 odsto.

Pre četiri godine selekcija Srbije predvođena Marinom Maljković osvojila je Evropsko prvenstvo, a na putu do titule pobedila je Tursku u četvrtfinalu, potom u Belorusiju u polufinalu, dok je u finalu savladala selekciju Francuske.

Petorka: Ana Dabović, Milica Dabović, Sonja Petrović, Danijel Pejdž, Jelena Milovanović.

Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Đado, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Kristina Topuzović, Milica Dabović, Ana Dabović, Danijel Pejdž.

Ove devojke su, pod vođstvom Marine Maljković, osvojile titulu prvaka Evrope 2015. godine. To je bila prva evropska titula za našu zemlju u ženskoj košarci.

Upravo je ova reprezentacija izabrana u anketi koju je sprovela FIBA, za najbolji ženski evropski tim u 21. veku.

Zahvaljujući glasovima kanala FIBA na društvenim mrežama, naše zlatne lavice su ponele ovo priznanje.

Čestitamo!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar