"Anonimus" u društvu Kobija i Šeka!

Tri titule za tri sezone! Proveo je tri sezone u NBA ligi, osvojio je tri NBA titule sa dva različita tima, u tri plej-of učešća je na terenu provodio nešto manje od osam minuta po meču.

Košarka 14.06.2019 | 20:42
"Anonimus" u društvu Kobija i Šeka!
Patrik Mekou je trebalo da počne svoju karijeru u Milvoki Baksima, koji su ga izabrali na draftu, ali je pre svega toga trejdovan u Golden Stejt – za novac.

“Ljudima će biti žao što ga nisu draftovali“, rekao je legendarni Džeri Vest, tadašnji član uprave Voriorsa.

U Golden Stejtu se zadržao dve sezone i osvojio dve titule, ali Voriorsi nisu imali mesta u rosteru, ni u budžetu, pa su se odrekli njegovih usluga, a ni on nije bio spreman da prihvati ponudu za nastavak saradnje.

Posle kratkog boravka u Klivlendu, u januaru ove godine je potpisao ugovor sa Torontom, stigao do finala i u duelu sa bivšim klubom stigao do novog, trećeg prstena.

Tako se pridružio svom nekadašnjem treneru Stivu Keru i trenutno 95-godišnjem Frenku Solu u listi igrača koji su osvojili najmanje tri titule sa dva različita tima, dok je prvi košarkaš od Šekila O’Nila i Kobija Brajanta sa tri uzastopna trofeja.

“Nije trebalo tako da bude svake godine... Ali tako je“, kroz osmeh je rekao Mekouposle šeste utakmice finalne serije plej-ofa u kojoj je na terenu proveo svega 361 sekundu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar