Trinkijeri: Imamo snove, ne odričemo ih se!

Crno-beli motivisani pred treći meč finalne serije. . .  Trinkijeri posle 1:1: Zvezda je i dalje favorit! "Da li će to biti dovoljno za brejk, niko ne može da garantuje", rekao je trener Partizana pred treći meč finalne serije.

Košarka 14.06.2019 | 18:10
Trinkijeri: Imamo snove, ne odričemo ih se!
Pre početka finalne serije proglasio je Crvenu zvezdu „apsolutnim favoritom“. Moguće da je to bila psihološka igra Andree Trinkijerija, u pokušaju da rastereti svoj tim i iz pozicije autsajdera dođe u priliku da se bori za pehar državnog prvaka. A posle prve dve utakmice, u kojoj su večiti rivali odbranili prednost domaćeg terena, dobio je potvrdu da može da se nosi sa aktuelnim prvakom.

Zato trener Partizana deluje uverljivo dok govori o očekivanjima u susret trećem meču, koji bi, opšta je ocena, kako god da se završi, mogao da prelomi seriju u korist jedne od dvaju ekipa. Mada, i dalje daje prednost kolegi Milanu Tomiću.

“Prve dve utakmice su samo potvrdile da derbije odlučuju detalji, jedna lopta. Ništa se nije izmenilo u odnosu na početak serije, Crvena zvezda je i dalje favorit, mi imamo naše snove kojih se ne odričemo”, rekao je Trinkijeri pred subotnji duel u Pioniru, zakazan za 18 časova.

Italijanski stručnjak uveren je da njegov tim može da se odupre crveno-belima, što je, primera radi, pokazao nekoliko puta ove sezone. Mada, sad su okolnosti drugačije.

“U ovakvim serijama, važnu ulogu igra i regeneracija, ko se brže oporavi od napora i zadrži svežinu, ima prednost u odnosu na protivnika. Verujem da će moja ekipa i u sutrašnjem duelu pružiti maksimum, da će biti dostojna dresa koji nosimo. To je ono što smo dužni sebi, navijačima i Partizanu. Da li će to biti dovoljno za brejk, niko ne može da garantuje”, istakao je Andrea Trinkijeri.

Po pobeda na domaćem terenu i 1:1 u finalnoj seriji!

Šampion domaćeg prvenstva biće ekipa koja prva dođe do tri, a trener crno-belih košarkaša Andrea Trinkijeri rekao je pred treći meč serije da veruje da će njegova ekipa i u predstojećem meču protiv Crvene zvezde mts pružiti maksimum i biti dostojna dresa koji nosi. 

"Prve dve utakmice su samo još jednom potvrdile da derbi odlučuju detalji, jedna lopta. Ništa se nije promenilo u odnosu na početak serije - Crvena zvezda je i dalje favorit, a mi imamo naše snove kojih se ne odričemo", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Partizan je do izjednačenja u seriji stigao u sredu kada je posle drame i trojke Radeta Zagorca na tri sekunde do kraja došao u vođstvo (73:72) i zadržao ga do poslednje "sirene".

Usledila je pauza od tri dana tako da će finalna borba biti nastavljena u subotu pred navijačima Crvene zvezde mts, tako da Andrea Trinkijeri ističe da je u ovom ritmu utakmica, kada nema mnogo vremena za predah, najvažnija "regeneracija.

"Ko se brže oporavi od napora i zadrži svežinu, ima prednost u odnosu na protivnika. Verujem da će moja ekipa i u sutrašnjem duelu pružiti maksimum, da će biti dostojna dresa koji nosimo. To je ono što smo dužni sebi, navijačima i Partizanu, poručio je Trinkijeri.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar