Srpski Sakramento: Potpisuje i Kokoškov!

Sve je brojnija srpska kolonija u Kingsima. . .

Košarka 14.06.2019 | 10:34
Srpski Sakramento: Potpisuje i Kokoškov!
Igor Kokoškov ima novi posao!

Doskorašnji trener Finiksa, koji je dobio otkaz poslije promjene "vrhuške" u klubu, i koji je bio kandidat za trenera Memfisa, na kraju je prihvatio ponudu Sakramenta da postane pomoćni trener u timu iz Kalifornije.

Igor Kokoškov će tako od naredne sezone sarađivati sa Lukom Voltonom, novim trenerom Kingsa, ponovo iz uloge asistenta koju je imao sve do samostalnog posla prošle godine u Sansima.

Ovo istovremeno znači da se srpska kolonija u Sakramentu ponovo povećava, pa su tako tu od ranije generalni menadžer Vlade Divac, pomoćnik mu je Peđa Stojaković, dok su od košarkaša tu Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović.

Nadamo se da će se i Igor Kokoškov lijepo uklopiti sa njima, kao što je to bilo u Juti, Klivlendu, Klipersima, Detroitu, Orlandu...

Ima iskustvo, mlado "jezgro" tima je na okupu, pa da vidimo Kingse!

Srpska kolonija u glavnom gradu Kalifornije postala je jača za još jednog člana... Donedavni trener Finiks Sansa biće novi član stručnog štaba Luka Voltona u Sakramentu, iako je bio među kandidatima za trenera Memfisa. Međutim, oberučke je prihvatio poziv Vlada Divca i tako postao peti Srbin u organizaciji posle Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice, odnosno Peđe Stojakovića kao pomoćnika generalnog menadžera...

Kokoškovu će ovo biti sedma uloga asistenta u jednom NBA klubu posle Los Anđeles Klipersa, Finiksa, Klivlenda, Orlanda, Jute i Detroita, gde je osvojio NBA prsten 2004. godine.

Podsetimo, kao trener u svom prvom samostalnom angažmanu na klupi jednog NBA tima imao je skor 19-63, ali je radio u gotovo nemogućim uslovima, bez pravog plejmejkera cele sezone i u nedovoljno isplaniranoj klupskoj reorganizaciji...

Igor Kokoškov u svom trenerskom portfoliju ima zlatnu medalju s reprezentacijom Slovenije na Evropskom prvenstvu 2017. godine, kada su Zmajčeki ostvarili svih devet pobeda na putu do postolja.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar