Lebron je uspio!

Lejkersi broje igrače za trejd godine! U međuvremenu, Kajri Irving odlučio je da izađe iz ugovora sa Seltiksima godinu dana pre njegovog isteka i kao slobodan agent sačeka početak jula, odnosno pregovore sa zainteresovanim stranama.

Košarka 14.06.2019 | 09:03
Lebron je uspio!
U pregovorima sa Nju Orleans Pelikansima oko trejda jedne od najvećih NBA zvezda ostali su, sudeći prema "prvom" američkom novinaru, Adrijanu Vojnarovskom, još samo Los Anđeles Lejkersi i Boston Seltiksi.

Međutim, kada je jedan od najuticajnijih agenata u američkom profi sportu, Rič Pol, izjavio da je menadžmentu Seltiksa poručio da mogu da pregovaraju sa Pelikansima, ali da ne mogu da očekuju da će Entoni Dejvis ostati u Bostonu duže od jedne sezone, Sjedinjene Države su to shvatile na jedini mogući način - da Ej-Di prelazi u Lejkerse.

Ova kombinacija "insajderskih" tekstova Vojnarovskog, čiji se izvori uveliko ne dovode u pitanje i retkih medijskih nastupa prvog čoveka "Klač sports" agencije, kojeg je Lebron Džejms upoznao na aerodromu gde je prodavao replike dresova u kombiju i učinio ga jednim od najmoćnijih ljudi na tržištu, navela je mnoge "sitnije" izvore da konstatuju da je trejd između Nju Orleansa i Los Anđelesa dogovoren i da će u drugom smeru krenuti Brendon Ingram, Lonzo Bol i Kajl Kuzma.

To, naravno, nije tačno, a da li će biti? Odgovor bi trebalo da dobijemo do 20. juna, kada je zakazan NBA draft.

Pojedini izvori navode da je Irving nameravao da zajedno sa Durentom pređe u redove Bruklin Netsa ili Njujork Niksa, koji su pokušavali da privole Entonija Dejvisa, ali da je teška povreda Ahilove tetive prve zvezde Golden Stejt Voriorsa pokvarila te planove...

Pelikansi, koje je sreća na lutriji častila pravom prvog izbora, insistiraće na tome da pregovori budu gotovi pre nego što komesaru NBA lige Adamu Silveru budu dostavili koverat sa svojim izborom.

Do tada, tvrdi popularni Voj, Pelikansi i Lejkersi kontaktiraće generalne menadžere širom SAD kako bi pronašli zainteresovanu stranu za "ulazak" u ovaj trejd. Vodeći novinar mreže ESPN tvrdi da franšiza iz El-Eja na taj način želi da uključi pravo izbora sa četvrte pozicije na draftu, a isključi Kuzmu, koji se tokom prethodne sezone nametnuo i u tandemu sa Džejmsom i kao lider u utakmicama u kojima "King" nije igrao zbog povrede.

U međuvremenu, Kajri Irving odlučio je da izađe iz ugovora sa Seltiksima godinu dana pre njegovog isteka i kao slobodan agent sačeka početak jula, odnosno pregovore sa zainteresovanim stranama.

Ovog leta do sada nezabeležen broj vrhunskih košarkaša postaće potpuno ili delimično slobodni agenti, počev od teško povređenog i operisanog Kevina Durenta i prve zvezde plej-ofa Kavaja Lenarda. Tu su još Irving, Kemba Voker, Klej Tompson, Džimi Batler, Danđelo Rasel, Tobajas Heris, Kristaps Porzingis, Kris Midlton, Nikola Vučević, Demarkus Kazins, Džulijus Rendl, Al Horford, Mark Gasol, Bojan Bogdanović, Bruk Lopez, Deandre Džordan, Malkom Brogdon, Nikola Mirotić, Goran Dragić, Dani Grin, Džej-Džej Redik, Harison Barns, Markus Moris, Tadijus Jang, Rudi Gej, Riki Rubio, Derik Rouz…

Entoni Dejvis postaće slobodan agent na leto 2020. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar