Benedi Đukanović u KPZ Tunjice

Bjegunac Benedi Đukanović prevezen je u banjalučki Kazneno-popravni zavod Tunjice nešto iza 12 časova, uz pratnju pripadnika Jedinice za podršku MUP-a Republike Srpske iz Istočnog Sarajeva.

Republika Srpska 13.06.2019 | 16:10
Benedi Đukanović u KPZ Tunjice
Đukanović se, nakon skoro dva mjeseca skrivanja, predao policiji kantona Sarajevo na Ilidži, sinoć nešto prije 22 časa. Kako nezvanično saznajemo, Đukanović je negirao bilo kakvu krivicu u vezi sa ubistvom Slaviše Krunića i tvrdi kako je sve namještaljka.

Iz MUP-a Republike Srpske ne žele da komentarišu bilo kakve informacije o negiranju krivice. Kažu da će Đukanović biti ispitan od strane tužioca Republičkog tužilaštva.

Načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović kaže da će uhapšeni u narednom periodu biti saslušan od strane postupajućeg tužioca Republičkog tužilaštva posebnog odjeljenja, kao i policijskih službenika Uprave za orgranizovani i teški kriminalitet, a sve u cilju potpunog dokumentovanja izvještaja za počinjeno krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, kao i za teško ubistvo u pokušaju na štetu Gorana Ilića.

Ona nije mogla da saopšti više detalja.

Iz Republičkog tužilaštva BN televizije je rečeno da još nisu dobili zvaničnu potvrdu kada će biti ročište za izjašnjenje Đukanovića o prijedlogu za određivanje mjere pritvora. Kažu i da bi saslušanje Đukanovića moglo biti u ponedjeljak, kada bi tužilac trebalo da izdaa naredbu za njegovo dovođenje.

Iz MUP-a Republike Srpske napominju da se nastavlja intenzivna potraga za bijelim "golfom 7", za koji se sumnja da je osumnjičeni Đukanović vozio prilikom bijega sa mjesta zločina.

Iz MUP-a mole građane da, ukoliko primijete vozilo, odmah jave nadležnim policijskim organima. Što se tiče skrivanja Benedija Đukanovića, iz Policije Republike Srpske kažu da nisu imali informaciju o tome gdje se Đukanović nalazi.
Direktor Policije Darko Ćulum kaže da im nije poznato gdje se Đukanović nalazio.

"Da smo znali gdje je bio, mi bismo ga uhapsili", kazao je Ćulum.

Poslanik Draško Stanivuković pozdravlja privođenje Đukanovića, ali napominje da je ključno u svemu što se Đukanović sam predao, te da pravog hapšenja i njegovog pronalaska nije bilo.

Stanivuković sumnja i što se Đukanović predao u Sarajevu i kaže da će vrijeme pokazati da li je sve unaprijed bilo izrežirano.

"Šta se ovdje krije, vidjećemo. Ako mene pitate za mišljenje, danas ne vjerujem da će biti, ni ovih dana ni mjeseci, ni u narednom vremenskom periodu pronađeni nalogodavci", kaže Stanivuković.

SDS-ov Nebojša Vukanović kaže da je najbitnije doći do motiva ubistva, jer će se na taj način doći do nalogodavaca. Vukanović je imao pitanje i za bezbjedonosne službe u BiH.

"Prije svega, treba ispitati, ako je bio u državi, gdje se to toliko vremena krio Benedi Đukanović i kako to naše službe bezbjednosti rade. Imamo toliko MUP RS, OSA-u, SIPA-u. Kako je moguće da se tako opasan kriminalac, osumnjičen za tako teško ubistvo krije tako dugo vremena i da ga niko nije uspio pronaći i na kraju da se on sam predao. Dakle, treba vidjeti ko su mu bili jataci", kaže Vukanović.

Benedi Đukanović bio je u bjekstvu od 22. aprila ove godine, kada su u klasičnoj "sačekuši" u Glamočanima kod Banjaluke ubijeni Slaviša Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, a teško ranjen Krunićev vozač Goran Ilić. Prilikom napada, ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević, dok je nedugo nakon napada uhapšen Emilio Baldo.

Policija je u maju uhapsila i Rodoljuba Gajića, koji je bio zaposlen u firmi „Sektor sekjuriti“, zbog sumnje da je bio pomagač u ubistvu.



BN TV

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Koji Diletanti

13.06.2019 14:18

Imaju u rukama sofera golfa, a od naroda traze da prijave ako negdje uoce golfa tih registarskih tabl8ca. Kojibpocetnici i diletanti od MUP-a

ODGOVORITE
Name

Milan

13.06.2019 14:19

Da nije zalosno bilo bi smijesno. Sta kaze namjestaljka, ma ja bolan, sve posteni u zatvorima.

ODGOVORITE
Name

Pitanje

13.06.2019 14:23

Direktor policije Darko Đukanović? Ili Darko Ćulum?

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

13.06.2019 14:46

Kod nas je problem što mafija vlada državom tj. svim segmentima društva. Smiješno je čuti da ta ista mafija koja je jedna od najvećih i najbrojnijih mafija u svijetu ganja mafiju. Oni kad nekog uhapse je samo zbog spleta okolnosti, gluposti i nesmotrnosti ovih drugih bandita kao u ovom slučaju, pa moraju raspisati potjernicu, zbog javnosti, da bi se ovaj sam predao. Inače nikad oni ne bi bili pronađeni jer to njima nije u opisu posla, a i isti su im ciljevi, čak i surađuju. Njima je u opisu posla je nešto drugo.

ODGOVORITE
Name

gardista

13.06.2019 15:02

Hahaha,pa ovo je komedija.Cuj,nastavljaju potragu za golfom koji je Djukanovic vozio."Dobar dan,ja sam inspektor taj i taj,gdje je vase vozilo-pa,ovaj,ne znam,mislim...-u redu,40 god.dobijate zatvora,bez prava na zalbu.Ako se u tih 40 god sjetite gdje je golf,rado cemo vas saslusat.Dovidjenja,prijatan boravak u zatvoru".Alo,nema cile mile,zar je zasluzio drugacije...

ODGOVORITE
Name

Skeptik

13.06.2019 15:05

Dan prije njegove predaje, policija je prvi put nakon dva mjeseca pretresla njegovu kuću. I onda se on drugi dan predao. Slučajnost?

ODGOVORITE
Name

re skeptik

13.06.2019 16:39

Od koga se krio ako je cist.

Name

Re re

13.06.2019 17:57

Od naručilaca! Da ne pošalju nekog da ga likvidira!

Name

SANDOKAN

13.06.2019 15:18

A branit ce se cutnjom isto kao i ona budaletina Marko Colic koji je pokusao ubiti novinara BN televizije. Dobio je sve potrebne instrukcije od nalogodavaca..

ODGOVORITE
Name

Haha

13.06.2019 16:22

Imate sta i pricat

ODGOVORITE
Name

patriota

13.06.2019 17:04

Ovaj Staivuković i njegov SATELI Vukanović su mozgovi Evrope...j...š CIU

Name

Prco

13.06.2019 18:04

E ovo će da bude isto sa malim Davorom Dragičević ovotije sva politika Dodika i veliki spin toga SNSD-A na kraju čega i nagraditi jer čovjek pošten nemože postati u ovoj zemlji.

ODGOVORITE