Hoće li Toronto zapečatiti "Orakl" arenu?

Reptorsi ove sezone imaju skor 3-0 na parketu Golden Stejt Voriorsa. Za šampionski prsten im je potrebna još jedna pobeda. . .

Košarka 13.06.2019 | 19:01
Hoće li Toronto zapečatiti "Orakl" arenu?
Toronto Reptorsi u ponedeljak su pred svojim navijačima propustili prvu od tri prilike za osvajanje prve titule NBA šampiona od osnivanja franšize 1995. godine.

Njihovo vođstvo u finalu plej-ofa smanjeno je na 3:2, a šesti meč igra se u "Orakl" areni u Ouklendu, u noći između četvrtka i petka (3.00, Sport klub).

Na prvi pogled, to je sjajna šansa za branioce titule da uz podršku navijača izjednače na 3:3 i izbore "majstoricu". Ali, kada se malo zagrebe po površini, lako je zaključiti da Reptorsi imaju sasvim realne izglede da noćas završe posao.

Pre svega, Golden Stejt je ponovo ostao bez Kevina Durenta. Dvostruki uzastopni MVP finala vratio se na parket u petom meču i odmah podigao igru Voriorsa na viši nivo. Nažalost, već početkom druge četvrtine je doživeo daleko težu povredu od one koja ga je držala van terena od 8. maja.

Durent je u sredu u Njujorku operisao pokidanu Ahilovu tetivu i u nastavku serije će biti samo moralna podrška saigračima, koji su u Torontu "iščupali" pobedu serijom od 9:2 u poslednja tri minuta.

Drugi faktor koji ide u prilog Reptorsima pred utakmicu broj šest, bez obzira na to što se Golden Stejt delimično vratio u život, jeste statistika ovosezonskih međusobnih duela u Ouklendu.

Toronto je prvi tim koji je u jednoj sezoni tri puta savladao Voriorse kao gost, još od Sijetl Supersoniksa 1995! U regularnom delu bilo je 93:113, a u trećem i četvrtom meču finala 109:123, odnosno 92:105.

Dakle, nijednom nije bilo ni neizvesno!

Ako bi Kavaj Lenard i ekipa ponovo trijumfovali, bio bi to kraj finala i ozvaničenje smene na tronu NBA lige, a ujedno i neželjen oproštaj Golden Stejta od dvorane u kojoj je bio domaćin od sezone 1971/72, pošto je za septembar planirana selidba u novi "Čejs centar" u San Fransisku.

Reptorsi veruju u takav ishod, iako su svesni da je sve moglo da bude gotovo pre tri dana, da je Kajl Lauri pogodio trojku sa krila uz zvuk sirene, slično Lenardu u "majstorici" polufinala Istoka protiv Filadelfije.

"Da li me je poraz pogodio više nego neki drugi? Ne baš. Svaki je težak... Ali, reći ću vam ovo: osećam se odlično što ću moći da vodim ekipu u još jednoj finalnoj utakmici. Mislim da smo, bez obzira na poraz, igrali sjajno u završnici prethodnog meča. Dobili smo sve što smo hteli, samo smo promašili neke šuteve, a bio je i jedan nedosuđen faul nad Markom Gasolom", rekao je trener Nik Nurs.

Ako ipak Golden Stejt uspe još jednom da se izvuče, meč odluke igraće se u Torontu, u noći između nedelje i ponedeljka.

"Izaći ćemo na teren i raditi svoj posao. Nismo tim koji previsoko leti, ali i ne padamo preduboko. Živimo u sadašnjem trenutku. Danas je danas, novi test za nas, da vidimo kakvi smo na teškom gostujućem terenu. Čeka nas spreman i motivisan protivnik, ali bićemo i mi spremni", poručio je iskusni Lauri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar