Ristić: Opet na jednu loptu...

Nema tugovanja, idemo da pobedimo u subotu! Mladi centar želi da se ovaj poraz što pre zaboravi.

Košarka 13.06.2019 | 13:57
Ristić: Opet na jednu loptu...
Ispustili su košarkaši Crvene zvezde veliku priliku da brejkom na neprijateljskoj teritoriji naprave verovatno i odlučujući korak ka odbrani titule, a trojku Radeta Zagorca premotavaće u glavama sve do subote, kada je zakazan novi sudar dva najveća srpska kluba. 

Dušan Ristić je u meču koji je izgubljen bukvalno u poslednjim trenucima pružio vrlo dobru rolu i zajedno s Mohamedom Fajeom bio jedna od glavnih pretnji iz drugog plana. Ipak, ni pored uloženog truda, Zvezda nije overila brejk. 

„Nemam komentar iskreno. Dali su trojku u poslednjoj sekundi, to nema šta da se priča. Opet se sve svelo kao i do sada u derbijima na jednu loptu. Oni su dobili utakmicu na jednu loptu i ne možemo da tugujemo, idemo dalje. Naredna utakmica je već u subotu, tako da moramo sad što pre da se regrupišemo i što bolje uđemo u sledeći meč“, rekao je Ristić.

Ponovo je dvorana Aleksandar Nikolić bila poput saune, što nimalo nije pogodovalo ni igračima, ni gledaocima...

„Bilo je sigurno teško, ali to ne sme da bude izgovor. Svima je tako, i nama i njima i jednostavno moramo da budemo jaki mentalno i kao što sam rekao, trudićemo se da u naredni meč uđemo spremni. Kako god okreneš, sve naše utakmice sa Partizanom ove sezone, sem možda jedne utakmice, u trećem susretu u ABA ligi, bile su na jednu loptu. Bićemo spremni maksimalno da odigramo kako treba i da pobedimo“.

Uprkos mirnom karakteru, Dušan Ristić je u jednom momentu reagovao impulsivno zbog čega je zaradio tehničku grešku, a trener Milan Tomić to nije prihvatio najbolje...

„Dešava se u ovakvim utakmicama kada je dosta emocija uključeno u sve. Takve stvari se dešavaju i trudiću se da se više ne ponove“.

Slede dva puna dana pauze, a onda i treći okršaj, gde je Crvena zvezda opet domaćin...

„Kao što sam rekao, trudićemo se da uđemo spremni, da regrupišemo kao tim i da odgovorimo na njihovu tvrdu igru i da se prilagodimo na ovu vrućinu u hali i da pobedimo“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar