Vlasti ignorišu migrantsku krizu

Salem Midžić, predstavnik Crvenog krsta Bihać, istakao da je ovaj grad nosi veliki teret migrantske krize.

Bosna i Hercegovina 13.06.2019 | 09:02
Vlasti ignorišu migrantsku krizu
– Opslužujemo dva migrantska centra, svaki dan se sprema oko 2.000 obroka. U proteklom periodu Crveni krsta Bihaća uslužuje migrante i van migrantskih centara. Uslovi u kojima žive migranti su van ljudskog dostojanstva. Crveni krst za sada ima tri fronta i to dodatno opterećuje i organizaciju i ljude koji su uključeni u aktivnosti –  kazao je Midžić za N1.

Dodao je da zvanično postoje četiri centra, tri u Bihaću i jedan u Kladuši.

– Zvanično imaju četiri centra, takođe imaju dva dijela gdje su popunjeni kapaciteti i migranti se nalaze van centra. Centri Sedra i Borići su popunjeni – kazao je i dodao. 

– Prema onome što radimo i vidimo na terenu, ispred Bire ima oko 700 migranata bez smještaja. Veliki broj migranata je takođe u Kladuši i Bihaću smješten po privatnim smještajima što otežava rad i brigu.

Dodao je još da je bilo pomoći od nekih organizacija, ali da Bihać kao grad nije zaslužio da “svi teret krize skidaju sa sebe”.

– Jako sam razočaran u državne institucije, u sve gradske i opštinske uprave. Ovo grad Bihać nije zaslužio, svi teret migrantske krize skidaju sa sebe – istakao je on.

(N1)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

borac

13.06.2019 07:35

Ne brinite brzo ce se cuti o nama pa i nasi bjeze.

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

13.06.2019 08:07

Gospodo draga, ne mogu biti braca po vjeri samo oni bogati iz S.Arabije. Pokažite se! Kad se već kunete u Bogove i zelite Bliski Istok u Bosni.

ODGOVORITE
Name

Jaca

13.06.2019 08:08

Viste lud narod zašto nevraćate te migrante odaklesu došli šta vi mislite sa njima neko da zarađuje na njima neko dase biji recite zapadu neki sebi vode onisu to uradili sa njima

ODGOVORITE
Name

Muk

13.06.2019 09:03

Došli iz Srbije preko RS-a