Durent operisan: Ugrozio karijeru i ne žali zbog toga!

MVP prethodna dva NBA finala definitivno je doživeo veoma tešku povredu, koja bi mogla da mu skrati i drastično oteža nastavak karijere. Pratiocima na Instagramu pisao je o odluci da nastupi neoporavljen.

Košarka 13.06.2019 | 09:22
Durent operisan: Ugrozio karijeru i ne žali zbog toga!
Godinama osporavani Kevin Durent navukao je na sebe ogroman broj kritičara kada je pre dva leta prešao iz Oklahome u Golden Stejt, nakon što je umalo eliminisao Voriorse na njihovom putu ka finalu.

U međuvremenu je osvojio dve titule, po koje je i došao u Ouklend, i igrao impresivno, jer je vodio saigrače u oba finala protiv Klivlenda.

I u ovom plej-ofu je briljirao i bio lider ekipe sve do pete utakmice protiv Hjustona u polufinalu Zapadne konferencije. Potom je zbog povređenog lista propustio kraj te serije, kompletno finale konferencije protiv Portlanda, kao i sve utakmice velikog finala protiv Toronta.

Mirovao je sve do pretprošle noći, kada je zaigrao u Kanadi i podsetio sve koliko je zapravo Golden Stejt jači sa njim u igri. A, onda je u toku igre doživeo povredu koja bi mogla da ima ozbiljne posledice po njegovu karijeru.

Tačno je, "Kej-Di" je pokidao Ahilovu tetivu i pred njim je veoma dug i težak oporavak. Za igrača koji će za nekoliko meseci napuniti 31 godinu ta situacija je posebno teška.

U sredu uveče, Durent se obratio svojim pratiocima na Instagramu i to po svemu sudeći nedugo nakon operacije. Ležeći u bolničkom krevetu, on je napisao da ne žali zbog nastupa u Torontu, iako je bilo očigledno da mu je bilo potrebno još vremena, iako je prethodno povredio list.

Durent je svojim pratiocima napisao:

"Šta ima? Hoću da vas obavestim: Jesam pokidao Ahilovu tetivu. Operacija je danas izvedena i bila je uspešna. 

Moj oporavak počinje baš sad. Imam porodicu i voljene uz sebe i iskreno cenimo sve poruke i podršku koju su nam ljudi pružili.

Kao što sam rekao u ponedeljak, duboko sam povređen, ali sam u redu. Košarka je moja najveća ljubav i hteo sam da budem na terenu te večeri, jer je to ono čime se bavim. Hteo sam da pomognem saigračima na putu ka trećoj tituli u nizu", Durentova je poruka iz bolesničkog kreveta.

Teški dani za velikog igrača.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar