Predstavnički dom zasjeda u petak

– Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biće održana u petak, sa početkom u 10 časova, saopšteno je iz ovog Doma.

Bosna i Hercegovina 12.06.2019 | 16:14
Predstavnički dom zasjeda u petak
Na dnevnom redu naći će se dvije tačke. Prva od njih je aktuelna situacija u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije.

Poslanici Predstavničkog doma trebalo bi da raspravljaju i o migrantskoj krizi u BiH. Na dnevnom redu je Informacija Savjeta ministara BiH o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH, sa posebnom pažnjom na aktuelnoj bezbjednosnoj i humanitarnoj situaciji na području Unsko-sanskog kantona.

Podsjetimo, 14 poslanika zatražilo je juče hitnu sjednicu Predstavničkog doma o situaciji u pravosuđu, obavezama iz preporuka Evropske komisije, te informaciji Savjeta ministara BiH o upravljanju masovnim prilivom migranata u BiH, kao i bezbjednosnoj i humanitarnoj situaciji na području Unsko-sanskog kantona.

Sjednicu su zahtijevali Nermin Nikšić, Branislav Borenović, Dragan Mektić, Jasmin Emrić, Nada Mladina, Damir Arnaut, Predrag Kojović, Edita Đapo, Enver Bijedić, Mira Pekić, Mirsad Kukić, Aida Baručija i Mirjana Marinković - Lepić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH još uvijek nije održao nijednu sjednicu.

Posljednja sjednica bila je zakazana za 11. april, ali nije bila održana zbog nedostatka kvoruma, odnosno, nisu došli poslanici iz reda srpskog naroda.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar