Luka Jović potpisao i promovisan!

Potpisao! Luka Jović i Florentino Perez obavili službeni deo. . .  Srpski napadač u sredu je obavio lekarske preglede, zatim je potpisao ugovor sa Real Madridom, a onda je prvi put kročio na teren stadiona "Santjago Bernabeu". Spektakularnu promociju pratilo je nekoliko hiljada navijača.

Fudbal 12.06.2019 | 15:29
Luka Jović potpisao i promovisan!
Nekoliko meseci najavljivani transfer Luke Jovića (22) u Real Madrid ozvaničen je u sredu. 

Srpski napadač postao je član "kraljevskog" kluba, transfer iz Ajntrahta, vredan 60 miliona evra, potvrđen je potpisom koji su na ugovor oko 13 časova stavili Jović i predsednik Reala Florenitino Perez.

Zanimljivo, pre tačno 10 godina, 11. juna 2009, Real je napravio spektakularnu promociju Kristijana Ronalda, koji je tada prešao iz Mančester junajteda za 100 miliona evra.

Jović je pre nego što je seo za sto za Perezom uspešno prošao lekarske preglede. Prvi čovek Reala i srpski napadač su se zatim obratili prepunoj sali.

"Najsrećniji sam čovek u ovom trenutku, daću sve od sebe da pomognem Realu da osvoji još mnogo trofeja. Hvala svima", kratko je rekao prilično ozbiljni Jović, četvrti najskuplji napadač u istoriji slavnog kluba.

Perez je bio nešto duži.

"Luka, postao si igrač kluba sa 13 titula prvaka Evrope. Drago mi je što si izabrao Real, znamo da si se borio za to. Imao si sjajnu sezonu, ali je pred tobom sada izazov u karijeri. Branićeš boje najtrofejnijeg kluba sveta", rekao je Perez i čestitao Joviću.

Posle uvodnog dela Jović je izašao na teren kultnog stadiona i predstavio se i navijačima, kojih je bilo nekoliko hiljada. Srpski reprezentativac delio je lopte, slikao se i na kraju poljubio grb najtrofejnijeg kluba, zbog čega je dobio ovacije sa tribina.

Lekarski pregledi uspešno su obavljeni ovog prepodneva, paraf na šestogodišnji ugovor - stavljen! Luka Jović obukao je belo i stao pred kamere i fotoaparate stotina španskih kolega! Jer Luka Jović od danas je i zvanično novi igrač najvećeg kluba na svetu - Real Madrida! I zvanično je najskuplji napadač u istoriji tog velikana - 60.000.000 evra!

Kraljevići su još sinoć na Surčin poslali specijalni avion koji je srpskog reprezentativca prevezao do Madrida. Mlada reprezentacija otputovala je u Portorož na završne pripreme pred start Evropskog šampionata za mlade, a Jović je dobio dozvolu selektora Gorana Đorovića da ostane dan duže i oposli ovo što se može smatrati najslađom obavezom u dosadašnjoj karijeri.  

Oko stadiona Santijago Bernabeu okupilo se na hiljade navijača još pre podneva, iako je promocija bila zakazana za 13.00. Prvo je obavljen onaj zvanični, službeni deo, kada je Srbin sa Florentinom Perezompotpisao ugovor, a posle toga usledilo je fotografisanje u trofejnoj sali, odnosno prve izjave. Pre nego što je izašao za govornicu prvi čovek kluba srdačno je zagrlio novajliju...

"Želimo dobrodošlicu Luki Joviću. Sada si igrač Real Madrida, kluba koji je osvojio 13 titula u Ligi šampiona. Hvala ti što si odabrao naš dres u kom ćeš nastaviti da rasteš kao jedan od najboljih napadača. Imaš samo 21 godinu i u jednom si od najtrofejnijih klubova na svetu", kazao je Perez i poručio da je ovo tek početak izgranje novog projekta kojim ljudi iz kluba žele da ispune želje miliona navijača širom sveta. 

Zanimljivo, Luka je govorio na srpskom jeziku...

"Dobro jutros svima. Hvala vam što ste došli. Ja sam danas najsrećniji dečak na svetu. Siguran sam da sam odabrao najbolju opciju. Daću sve da pomognem Real Madridu da osvoji sve", kratak je bio Jović, posle čega se uputio u svlačionicu da se pripremi za prvi nastup pred zahtevnom madridskom publikom.

Zvaničnih podataka koliko će Jović zarađivati na Bernabeuu nema, ali MOZZART je prethodnih dana pisao o tome. Prema našim saznanjima najtrofejniji klub sveta obezbedio je bivšem napadaču Crvene zvezde takozvani rastući ugovor. U svakoj narednoj sezoni zarađivaće 250.000 evra više nego u prethodnoj. Prve sezone Joviću su zagarantovana primanja od 4.000.000 evra. Već od juna 2020. godine za 12 meseci inkasiraće 4.250.000 evra. One tamo sezone 4.500.000, a u poslednjoj godini ugovora imaće godišnju platu od 5.250.000. Jasno je međutim da će Luka sam kreirati svoju sudbinu u Real Madridu. Ako bude nastavio da teroriše golmane kao u poslednjoj sezoni u Ajntrahtu, nekadašnji član Crvene zvezde moći će da računa na produžetak saradnje sa Real Madridom. Ili još bolje - novi ugovor pre isteka postojećeg sa još jačom platom.

Podsećanja radi, Jović je u Frankfurt došao na leto 2017. i u prvoj sezoni pod komandom Nika Kovačapostigao osam golova. Ispostavilo se međutim da je to bilo samo zagrevanje. Protekle sezone kod Adija Hitera čak 17 ligaških golova i osam asistencija na 32 bundesligaška meča. Pride i 10 golova u 14 mečeva Lige Evrope i drugo mesto na listi najboljih strelaca tog takmičenja, odmah iza Čelsijevog Olivijea Žirua. 

Ne možemo baš da kažemo da Real nije pitao za cenu. Potrajalo je to cenkanje, ali na kraju su u Madridu shvatili šta gube ako ne pojačaju ponudu (Barselona je situaciju pratila iz prikrajka, vrebala sve vreme, pretila, čekala kiks velikog rivala) pa je dogovor je konačno postignut pre desetak dana. 

Sada naš as pun elana - u to ne sumnjamo ni najmanje - odlazi na EP za mlade. A onda, velika scena. Najveća. I Luka Jović na njoj. Prema nekim procenama prvu utakmicu u belom dresu Kraljevskog kluba mogao bi da odigra već 21. jula, za kada su Madriđani zakazali prvu proveru na pripremama. Zanimljivo, rival će im biti Bajern, jedan od konkurenata u borbi za Jovićev potpis.   

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pedja himself

12.06.2019 16:33

Nek ti je sa srecom djecace i nek te bog cuva!

ODGOVORITE