Ponovo bih zvala Vučića u Hrvatsku

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsjednika Srbije u posjetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila, jer otvorena pitanja, poput nestalih vojnika, ne mogu da čekaju da se “Srbija normalizuje kao država”.

  • Vijesti
  • Region


– Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih vojnika nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država – rekla je Grabar Kitarović na predstavljanju knjige “Nestali u Domovinskom ratu 2”, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posjetu Srbiji, “ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno”, te u tom kontekstu podsjetila da dokumenta koja je Vučić donio u Zagreb nisu bila adekvatna. 

– Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli – rekla je Grabar Kitarović i dodala da vjeruje da je Vučić, za dokumente koja je donio u Zagreb tokom prošlogodišnje pojsete, “mislio da su uredni”.

– Ne vjerujem da bi dolazio u Zagreb i namjerno se blamirao da je znao da nisu tačni – rekla je Grabar Kitarović i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posjete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsjednica izjavila je da je Vučić donio dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.

(Tanjug)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Rum plocica

12.06.2019 18:21

Kolindice, pozoovi ga u svlacionicu na grljenje.

Cedo

13.06.2019 12:49

Kada ćete vi hrvati izneti vase zlocine iz 2 drugog svjetskog rata a i iz ovog 90 sto ste pobili i katolcite decu srbsku i danas kakvi ste vi ljudi da citate drugima lekciju , niste imali nikad drzavu.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.