Ponovo bih zvala Vučića u Hrvatsku

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsjednika Srbije u posjetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila, jer otvorena pitanja, poput nestalih vojnika, ne mogu da čekaju da se “Srbija normalizuje kao država”.

Region 12.06.2019 | 14:14
Ponovo bih zvala Vučića u Hrvatsku
– Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih vojnika nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država – rekla je Grabar Kitarović na predstavljanju knjige “Nestali u Domovinskom ratu 2”, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posjetu Srbiji, “ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno”, te u tom kontekstu podsjetila da dokumenta koja je Vučić donio u Zagreb nisu bila adekvatna. 

– Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli – rekla je Grabar Kitarović i dodala da vjeruje da je Vučić, za dokumente koja je donio u Zagreb tokom prošlogodišnje pojsete, “mislio da su uredni”.

– Ne vjerujem da bi dolazio u Zagreb i namjerno se blamirao da je znao da nisu tačni – rekla je Grabar Kitarović i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posjete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsjednica izjavila je da je Vučić donio dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rum plocica

12.06.2019 16:21

Kolindice, pozoovi ga u svlacionicu na grljenje.

ODGOVORITE
Name

Cedo

13.06.2019 10:49

Kada ćete vi hrvati izneti vase zlocine iz 2 drugog svjetskog rata a i iz ovog 90 sto ste pobili i katolcite decu srbsku i danas kakvi ste vi ljudi da citate drugima lekciju , niste imali nikad drzavu.

ODGOVORITE