Fudbaler progovorio o namještanjima...

To su džentlmenski dogovori! Fudbaler Deportivo La Korunje Injigo Lopes je govorio o jednom slučaju nameštanja utakmice u Španiji.

Fudbal 12.06.2019 | 16:45
Fudbaler progovorio o namještanjima...
On je izjavio da je, dok je igrao za Uesku, bio svedok dogovora prema kom je taj klub izgubio od Himnastika rezultatom 1:0.

Lopes je naveo da nije igrao na tom meču, ali je dodao da je znao da je postojala neka vrsta “džentlmenskog dogovora o ishodu“.

“Izgubili smo jer je postojao dogovor. To uvek postoji u fudbalu. Kada stignete do finalnih utakmica u sezoni, obično pogledate u rasporede i razgovarate sa ljudima. Jednostavno, ljudi se poznaju“, rekao je Lopes.

On je dodao da se to ne dešava tako što neko nekoga sretne ili neko sa nekim ode na neko mesto.

“Jednostavno se kaže, okej, nemojmo da pravimo problem onima kojima su potrebni bodovi. To se desi tada i nikada se više o tome ne govori. Svako ko je igrao fudbal i ko se našao u tom svetu zna da su tako stvari išle i pre svih nas. Ono što se potom dogodilo, a u vezi je sa klađenjem, je sve uništilo“, istakao je Lopes.

Defanzivac je govorio i o nuđenju bonusa igračima od strane “trećih lica” i dodao da nema ništa protiv toga.

”To sam video u mnogo timova. Ako je to stimulacija za pobedu, onda mi to ne izgleda loše. Zanimljivo je. Nije izgleda mi loše ukoliko se radi o stimulaciji za pobedu”, istakao je Lopes.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar