Partizan - Zvezda, drugi čin...!

Da li će se finale KLS Superlige nastaviti prema scenariju ovogodišnjeg polufinala ABA plej-ofa, ili polufinala domaćeg prvenstva 2018. godine?

Košarka 12.06.2019 | 15:10
Partizan - Zvezda, drugi čin...!
Kada su se krajem marta Crvena zvezda i Partizan sastali u polufinalu plej-ofa ABA lige, jedan od glavnih utisaka ticao se duge pauze između utakmica, koje su igrane na svakih sedam dana.

U seriji za titulu prvaka Srbije dinamika je drugačija, onakva kakva i treba da bude u plej-ofu, tako da je drugi meč (sreda, 19.00, Arena sport 1) na programu nepunih 48 sati posle burne uvodne utakmice, koju je Zvezda dobila rezultatom 98:94.

Sličnost sa prvim duelom ABA polufinala je u velikom broju postignutih poena. Tada je bilo 85:85 u regularnom delu i 106:101 za Zvezdu posle produžetka.

"Moramo da igramo mnogo bolju odbranu. Moj tim nikada nije igrao na 100 poena i finala se ne igraju na 100 poena. Primili smo 26 poena iz kontri, što je mnogo", rekao je u ponedeljak kasno uveče trener crveno-belih Milan Tomić.

Dok je branilac titule bio zadovoljan što je sačuvao prednost domaćeg terena i poveo 1:0 (igra se do tri), u rivalskom taboru su grmeli na sudije, kako isključeni trener Andrea Trinkijeri, tako i predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Crno-beli su između dve utakmice izdali i saopštenje, u kome su poručili da KLS Superliga "ne sme da bude poligon za iživljavanje pojedinaca", ali da će u "interesu srpske košarke iznad svega, nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi".

Ako "premotamo film" dva i po meseca unazad, Partizan je pobedom od 70:67 izborio "majstoricu" ABA polufinala, potvrdivši da može ravnopravno da se nosi sa Zvezdom, pa i da je savlada.

Od sedam "večitih" derbija odigranih ove sezone, samo je aprilska "majstorica" (84:63 za Zvezdu) rešena razlikom većom od šest poena!

24. novembar (ABA liga): Partizan - Zvezda 71:77
17. februar (finale Kupa Koraća): Partizan - Zvezda 76:74
3. mart (ABA liga): Zvezda - Partizan 70:68
23. mart (ABA plej-of): Zvezda - Partizan 106:101 (85:85)
30. mart (ABA plej-of): Partizan - Zvezda 70:67
6. april (ABA plej-of): Zvezda - Partizan 84:63
10. jun (KLS plej-of): Zvezda - Partizan 98:94

Ukupno je 5:2 za crveno-bele, ali ako se izuzme pomenuta "majstorica", koš-razlika je samo +12 u njihovu korist.

Naravno, tu je i sasvim realna mogućnost "brejka", kojim bi Zvezda povela 2:0 i tako se sasvim primakla petoj uzastopnoj tituli prvaka Srbije.

Prošle sezone, kada su se "večiti" sastali već u polufinalu KLS Superlige, pa se igralo na dve pobede, crveno-beli su pod vođstvom Milenka Topića slavili pred Grobarima rezultatom 73:81 i dobili seriju 2:0.

Kuriozitet je da je jedan od junaka tog trijumfa bio Stefan Janković, sada prvotimac Partizana...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar