Makron 15. i 16. jula u Beogradu

Francuski predsjednik Emanuel Makron boraviće u Srbiji 15. i 16. jula, kao gost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, saznaje "Politika".

  • Vijesti
  • Srbija


Sama činjenica da je riječ o dvodnevnoj posjeti, ocjenjuje list, svjedoči o želji francuske strane za potvrđivanje i dalje jačanje dobrih odnosa, uključujući i sve razvijeniju ekonomsku saradnju i godišnju razmjenu koja dostiže milijardu evra.

Posebna čast za Srbiju je to što Makron dolazi u Beograd odmah poslije glavnog praznika Francuske - Dana Bastilje, koji se obilježava 14. jula.

Sve to ukazuje, ocjenjuje "Politika", da Pariz želi da "značajno aktivira svoje prisustvo" u Srbiji i na Balkanu, gdje je Beograd "nezaobilazna stanica".

Sastanak predsjednika Srbije i Francuske biće prilika za unapređenje bilateralnih odnosa, ali i za postizanje većeg razumijevanja o cijelom spektru pitanja, od kojih je kosovski problem najvažniji, navodi list.

(Srna)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Rex

12.06.2019 13:56

Sviđa mi se to,trebali bi malo vise se dodvoravati zapadu.

Glas

12.06.2019 14:11

Pitam se je li dolazi da pita oprost za zrtve i nevine civile sto su stradali,a koje su prouzrokovali francuski bombarderi tokom 99’!!!Najveci srbomrzci- Francuska i Njemacka

Rum plocica

12.06.2019 18:26

Dolazi da mu naredi da primi jos ovih garavih divljaka.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.