BN: Pijani htjeli da voze djecu

Policija u Bijeljini prekršajnim nalozima kaznila je vozače agencija “Viena tur” J. B. i “Gajić prom” N. G. koji su se u alkoholisanom stanju pojavili uoči polaska učenika osnovnih škola “Vuk Stefanović Karadžić” i “Jovan Dučić” na ekskurziju u Srbiju.

Republika Srpska 12.06.2019 | 11:57
BN: Pijani htjeli da voze djecu
Kod vozača J.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,35 g/kg, a kod njegovog kolege N.G. izmjereno je 0,74 g/kg.

Policija će ujedno protiv odgovornih osoba u ovim agencijama podnijeti zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka, a paprenu kaznu trebala bi platiti agencija “Viena tur”.

Naime, policija je otkrila da je ova agencija osim alkoholisanog vozača poslala dokumentaciju koja uopšte nije pripadala autobusu za koji je naknadnim tehničkim pregledom utvrđeno da nije ispravan.

Naime, na autobusu su kako je otkrio izvor Srpskainfo bile neispravne kočnice.

Kako bi provjerili uznemirujuće informacije, a posebno jer su se portalu Srpskainfo javili zabrinuti roditelji, obratili smo se agencijama čiji su vozači uhvaćeni u alkoholisanom stanju.

Iz agencije “Viena tur” su nam prvo rekli da su odgovorne osobe na doručku, te da ih pozovemo kasnije, a kada je to “kasnije” došlo, na telefon agencije javio se muškarac i negirao bilo kakvu vezu ove agencije i njenog vozača sa uznemirujućim informacijama?! 

Muškarac se međutim nije želio predstaviti. U agenciji “Gajić prom” su kratko potvrdili za Srpskainfo da su čuli da se nešto desilo, ali nam je rečeno da odgovornih osoba sa kojima bi mogli razgovarati trenutno nema.

Jedina osoba koja je kada su u pitanju agencije razgovarala i objasnila čitavu situaciju bila je Maja Antić direktor agencije “Hepi travel” iz Bijeljine koja je ujedno organizovala jednodnevni izlet u Srbiju.

Antić je tako izjavila da ova agencija ima potpisane ugovore sa drugim agencijama kada su u pitanju ekskurzije.

Na dan polaska Antićeva za Srpskainfo objašnjava da je zvala policiju kako bi obavila kontrolu vozača i pregled svih autobusa kada su alkoholisani vozači otkriveni, kao i tehnički neispravan autobus.

– Nama je na prvom mjestu bezbjednost djece i uvijek radim u tom pravcu. Nedopustivo je da neko od vozača autobusa ima alkohola u krvi. U svojoj karijeri susrela sam se prije nekoliko godina sa ovakvom situacijom i to je za sve nas bio veliki šok – izjavila je Antićeva.

(Srpskainfo)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Srbac

12.06.2019 09:47

Svakodnednevno takvi vozaci sa takvim autobusima prevoze djecu,a za izlete, ekskurzije,takmicenja da se ne govori. Policija bi trebala bar 1 dnevno testirati vozace redovne linije !

ODGOVORITE
Name

klinac

12.06.2019 10:25

Takvi prevrću autobuse gdje stradaju putnici a u najgorem slučaju i djeca.

ODGOVORITE
Name

VOZAC AUTOBUSA

12.06.2019 12:12

SAMO DA SE ZNA ,80% VOZACA AUTOBUSA NISU PROFESIONALCI. PENZIONERI, POZAJMLJENI IZ JAVNIH PREDUZECA U SRZONI, DJECA TEK POLOZILA ,,D,, BEZ IKAKVOG ISKUSTVA I ODGOVORNOSTI, BITNO JE DA ODNEKUD IMA POLOZENO ,,D,, I DA NE TRAZI NORMALNU PLATU. PRAVI PROFESIONALCI NECE DA RADE ZA MALE PARE, RADIJE VOZE SLEPERE U MEDJUNARODNOM TRANSPORTU GDJE SE MOZE SOLIDNO ZARADITI. PENZIONER ZADOVOLJAN KOLIKO GOD MU DA.

ODGOVORITE
Name

re

12.06.2019 12:53

Kako može voziti autobus ako nije KV vozač? Prije to nije bilo moguće, koja je onda svrha kvalifikacije ili kako su ga prije zvali "državni ispit".? Po meni, ovo je za krivičnu prijavu, čuj prekršajna prijava, pa nije on vozio stado ovaca u traktoru ccc

Name

Eto

12.06.2019 12:16

Bravo za Anticku ako ovako uvijek radi. Odgovorno prema djeci i roditeljima a mislim i da treba tamo u Srbiji to isto traziti kod povratka.Samo oštro bez pardona,bravo.

ODGOVORITE
Name

KAKO

12.06.2019 13:11

OTKUD PIJANI U 7 UJUTRO...

ODGOVORITE
Name

ZA TO JESAM

12.06.2019 13:22

I SLAZEM SE.DA TO I PRAKSA BUDE.IGROM SLUCAJA CESTO PROLAZIM PORED POLICIJE KOJA KONTROLISE VOZACE ZBOG MNOGO CEGA.I TREBA.I KORISTENJE MOBILNOG I POJAS I SLICNO..SL S OBZIROM DA POZNAM I GRADSKE FACE SA BIJESNIM AUTIMA AKO IH I ZAUSTAVE ETO MALO POPRICAJU ONAKO DRUGARSKI..MALTE NE IZVINJAVA IM SE POLICAJAC STO GA ZAUSTAVIO..KLANJA SE ..ONDA AE OKRECE VIDI NEKU SKLOPOCIJU NAMRSTI SE I OBAVEZNO ZAUSTAVLJA...REDA GOSPODO POLICIJO UVEDITE..ZNAMO MI DA I IZNAD POPA IMA POP..AL SVIMA ISTO

ODGOVORITE
Name

SOMBRERO MACAK

12.06.2019 21:24

Dragi moji pa nije ovaj bio pijan , samo 0,35! Jedna rakijica uz kafu. Bio bi on u stanju da vozi bez problema, al’ opet problem su kočnice!! Kako da se zaustavi ?!? ‘Ej vozaču dodaj gas nedaj nikom ispred nas. Al sta bi za kočnicu ???

ODGOVORITE
Name

Niko bitan

12.06.2019 21:30

Oduzeti vozacima vozacku naj manje na godinu dana pa neka se umedjuvremenu dobro skontaju sta im je prece u zivotu alkohol ili posao vozaca,a firmama naj manje po 10000km kaznu za tehnicku neispravnost vozila....kada moze neki dan da kupi "Viena tour" novu setru od pola miliona eura(na stranici BiH bus objavljen i tekst i slike)moze da plati i kaznu pa ce sledeci put da razmisli koji autobus ce gdje da salje

ODGOVORITE
Name

Dh

13.06.2019 02:11

RODITELJI VISE NESMIJU DJECU PUSTAT NA IZMISLJENE ESKURZIJE DJECA GINU I GUSE SE PO BAZENIMA I MORIMA SPASIOCA NEMA A U HOTELSKIM SOBAMA DJECA SU PREPUSTENA SAMA SEBI I ZATO SE ZLA DOGADJAJU BITNO JE PLATIT A DALI CE SE DIJETE VRATIT ZIVO KUCI TO NIKO NE BRINE STRAVICNO

ODGOVORITE
Name

Razočarani

13.06.2019 08:31

Bravo za Antićevu. Super je vidjeti da neko radi svoj posao profesionalno i odgovorno.

ODGOVORITE