U OJT Banjaluka nema odgovora

Prošlo je tačno osam mjeseci kako je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka trebalo dobiti nalaze vještačenja forenzičke kopije hard diska na kojem su bili pohranjeni snimci bezbjednosnih kamera u Ulici Velimira Janjetovića Janje u kojoj je kobne noći navodno bio ubijeni David Dragičević.

Republika Srpska 11.06.2019 | 15:51
U OJT Banjaluka nema odgovora
Ovo vještačenje trebalo je da obavi Kriminalističko istraživački centar (NCIS) Kraljevine Norveške.

Prema ranijem stavu banjalučkog tužilaštva, rezultati vještačenja trebali su otkriti da su snimci sa bezbjednosnih kamera brisani.

Vještačenja su inače bila dio istrage protiv Alena Kukića koji je bez osnovane sumnje da je uopšte počinio krivično djelo proveo u pritvoru duže od mjesec dana, nakon čega je pušten na slobodu.

Međutim, od onog “rezultati vještačenja biće poznati u narednim danima” osam mjeseci kasnije tužilaštvo je u potpunosti zanijemilo, pa uz gotovo komična objašnjenja traži da javnost ima razumijevanja za njihov rad u ovom predmetu. Da li na ovaj način tužilaštvo skriva nalaz vještačenja koji ne ide u njihovu korist ili su jednostavno zanijemili o slučaju ubistva Davida Dragičevića, jer pritisak javnosti gotovo da i ne postoji, pitanja su na koja samo vrijeme može dati precizan odgovor.

Srpskainfo je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka postavila dva pitanja, odnosno da li je kriminalistički centar u Norveškoj završio vještačenje i da li je potvrđen stav tužilaštva da su snimci sa nadzornih kamera u Ulici velimira Janjetovića Janje – obrisani. 

Odgovor tužilaštva, odnosno glavnog tužioca Želimira Lepira koji naravno nije razjasnio nijedno naše pitanje, prenosimo u cijelosti.

-Kao što je do sada već poznato u javnosti Okružno javno tužilaštvo Banjaluka vodi istragu protiv više NN lica, zbog krivičnog djela Ubistvo iz člana 124. stav 1. KZRS počinjeno ne štetu Davida Dragičevića. Radi se o predmetu od posebnog senzibiliteta jer su brojne informacije u dosadašnjem toku postupka učinjene dostupnim javnosti, po objektivnim kriterijumima struke,  čak i suviše, tako da je u pojedinim momentima tajnost istrage bila dovedena u pitanje. Istraga je tajni dio postupka, to je princip koga se tužilaštvo i tužioci u svakom predmetu strogo drže i poštuju.

U ovoj istrazi ovo pravilo je više puta narušeno sa različitih strana. Iz tog razloga ne možemo saopštiti više informacija o ovoj istrazi, zbog čega vas molimo, za razumijevanje, za ovakav stav tužilaštva. Ovo tužilaštvo je do danas preduzelo sve potrebne istražne radnje i dalje ih preduzima i aktivno rukovodi istragom, a u kojoj konkretne operativno-taktičke radnje na terenu  preduzimaju policijski službenici – navodi se u odgovoru potpisanom od glavnog tužioca OJT Banjaluka Želimira Lepira.

(Srpskainfo)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Zoki

11.06.2019 14:24

ŽELIMIRE LEPIRU ŽELIM TI OD SRCA NESREĆO JEDNA DA TE ISTA MUKA SNADJE KAO DAVORA,PA DA VIDIŠ I SAM ŠTA JE MUKA I BOL BJEDNIČE.

ODGOVORITE
Name

BeLe

11.06.2019 16:25

.... i njega i njemu nadređene skotove da snađe mnogo gori “zades”! Bolniji i tužniji...

Name

Re Zoki

11.06.2019 17:11

Evo ti Zoki malo cinjenica pa onda razmisljaj. Lukac izjavi :da nije bilo nikakvog pritiska sa njegove strane na tuzilastvo Lepir izjavi:da ga je ministar Lukac dva dana nakon one sramne sjednice nazvao i da je zatrazio od njega(Lepira) da prouci materijal i donese odluku o ne sprovodjenju istrage. Lukac procita na vanrednoj skupstini sledece: Da je kod davida a po nalazima vjestaka Karana u krvi pronadjeno alkohol zatim droge i to marihuane i LSD-a. Lukac javno izjavi da je po dobijenim nalazima iz Beograda i Zagreba utvrdjena kolicina alkohola ali da nema tragova narkotika. Lukac javno izjavi da je David Dragicevic i to nesporno bio u kuci Djordja Radjena u Ulici Velibora Janjetovica Janje i izvrsio pljacku. Jedan od clanova grupe Pravda za Davida je izjavio a i napisao da mu je Lepir u tuzilastvu rekao da nije bilo nikakve pljacke u Radjenovoj kuci. E sad razmisli malo. Da li je Lepir zlocinac i prikrivac monstruoznog ubistva Davida ili je svojim izjavama raskrinkao ministra Lukaca i tako opovrgao sve njegove do sada izgovorene lazi. Ono sto je sigurno a to je da Lepir sigurno radi pod ogromnim pritiskom. Mislim da Lukac zna mnogo o tome i ko stoji iza svirepog ubistva Davida Dragicevica Pravda za Davida

Name

СИНИП

11.06.2019 17:31

Правда за Давида.Идемо до краја!✊✊✊

Name

RE ZA RE ZOKI

11.06.2019 18:23

Pardon napravio sam.gresku. Tamo.je umjesto. Lukac trbalo da stoji Lepir a vezano za dobijene nalaze krvi iz Beograda i Zagreba gdje stoji da u nalazima krvi nema tragova narkotika. Lukac je lazov.i prikrivac ubica. Jer i najvecoj budaletini bi bilo.jasno.ali samo.ne i njemu da sve ono izrecemo na onoj zlocinackoj konferenciji je bila.cista laz Pravda za Davida

Name

M

11.06.2019 15:57

Opet vadite iz naftalina ovu protuvu nakaradnu

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

11.06.2019 16:18

Najvjerovatnije, nisu ni poslali.

ODGOVORITE
Name

Direkt

12.06.2019 23:14

Sve rezimske institucije ne sluze nicem korisnom. Svoju svrhu postojanja jedino ispunjava penzioni fond, no i njega je rezimska mafija uspjela unistiti i prebaciti na budzet, koji uz to zavisi od kredita. Zacarani krug propasti.

ODGOVORITE