Toronto jurio ka tituli, pa pozvao tajm-aut: Zašto?!

Mnoge je iznenadila odluka Nika Nursa da okupi ekipu Reptorsa kraj klupe u momentima u kojima je slamala rivala i praktično stavila ruku na šampionski trofej.

Košarka 11.06.2019 | 15:23
Toronto jurio ka tituli, pa pozvao tajm-aut: Zašto?!
Toronto je imao "meč loptu" za osvajanje istorijske titule, ali nije uspio da to uradi iz prve. Značajan dio krivice za to "pada" i na trenera Reptorsa, Nika Nursa.

Lider njegovog tima, Kavai Lenard, postigao je uoči završnice deset uzastopnih poena i u seriji 12:0 donio Reptorsima prvo vođstvo od prve četvrtine. Do kraja su ostala još tri minuta, Toronto je vodio 103:97 i sve je išlo ka tome da će osvojiti titulu pred svojim navijačima.

Međutim, tada se dogodila krajnje neočekivana situacija, jer je sa klupe Toronta zatražen tajm-aut, na kojem su se gosti osvježili, sabrali i odmah potom krenuli ka trijumfu sa tri uzastopne trojke. Sa druge strane, Reptorsi su promašili pet od šest šuteva do kraja (tri trojke!) i kobno izgubili loptu u pretposljednjem minutu, što je Stef Kari iskoristio da izjednači rezultat.

"Voriorsi" su u tim momentima već uhvatili dobar zalet i pobjedom ostali u seriji, iako je njihov trijumf pao u sjenku teške povrede Kevina Durenta, koji je vjerovatno pokidao Ahilovu tetivu.

Nakon meča, u razgovoru sa novinarima, Nurs je objasnio šta je planirao kada je pozvao tajm-aut.

"Tek smo preokrenuli i odlučio sam da pružim momcima odmor. Samo smo mislili da dodatnom energijom 'gurnemo' sebe još malo", objasnio je on na konferenciji za medije.

Ipak, njegov plan pretvorio se u potpunu suprotnost, jer je tom reakcijom zapravo dao vjetar u leđa protivniku. Zbog toga će biti odigrana bar još jedna, šesta utakmica velikog finala, zakazana za noć između četvrtka i petka, u tri ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar