Beron ostaje u Zvezdi za Evroligu!

Eurohoops: Beron ostaje u Zvezdi! Američki košarkaš Bili Beron je blizu produžetka saradnje sa Crvenom zvezdom, prenosi "Eurohoops".  Iako od početka karijere igra u Evropi, Amerikanac će tek u crveno-belom dresu dobiti priliku da debituje u najjačem kontinentalnom takmičenju.

Košarka 11.06.2019 | 10:19
Beron ostaje u Zvezdi za Evroligu!
Kako javlja dobro obavešteni košarkaški portal Beron i srpski šampion produžiće saradnju na još godinu dana.

Beron je početkom sezone 2018/19 stigao u Zvezdu i sa njom, za sada, osvojio titulu ABA lige, te pomogao klubu da se vrati u Evroligu.

On je prosečno beležio 11,6 poena, 2,7 asistencija i 2,3 skoka za 21,5 minuta po utakmici u tom takmičenju, dok je u Evrokupu imao prosek od 12,9 poena, 2,8 asistencija i 2,6 skokova za 27 minuta.

Amerikanac je u Evropi proveo celokupnu profesionalnu karijeru, a sledeće godine će debitovati u Evroligi.

Ranije je igrao za Eskišehir, Lijetuvos Ritas, Spiru Šarloa i Mursiju.

Sjajna sezona u dresu Crvene zvezde mts, najbolja u njegovoj karijeri, donela je Biliju Beronu priliku da prvi put u karijeri oseti čari evroligaških utakmica.

Po pisanju portala "Eurohoops", američki bek je dogovorio produžetak saradnje sa crveno-belima na još godinu dana, tako da će predvoditi ekipu u najjačem kontinentalnom takmičenju.

Biće to prava nagrada za njegove odlične partije u ABA ligi, u kojoj je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije. U pohodu na regionalnu titulu, 28-godišnji Amerikanac je odigrao više od 30 utakmica, u kojima je na parketu prosečno bio 21.5 minuta, a postizao je 11.6 poena, uz 2.7 asistencija i 2.3 skoka.

Beron je u Zvezdu stigao leta 2018. iz turskog Eskišehira i nametnuo se kao lider ekipe.

Muzika za uši navijača Crvene zvezde. Pola sata pre početka finalne serije plej-ofa Košarkaške lige Srbije stiže informacija da je klub sa Malog Kalemegdana završio jedan od prioritetnih poslova na formiranju tima za narednu sezonu. Bili Beron ostaje u crveno-belom dresu.

Reč je o saznaju Eurohupsa, tačnije novinara specijalizovanog košarkaškog portala Nikosa Varlasa, koji raspolaže tačnim informacijama iz sveta evropske košarke. Prema njegovoj objavi, Zvezda i Beron su se dogovorili da američki bek-šuter potpiše nov ugovor, što znači da će ostati u Beogradu do juna 2020.

Ovakva informacija je donkele očekivana i razumljiva, jer je Beron imao opciju da produži saradnju. U međuvremenu nije bilo nagoveštaja u kom pravcu se razvijaju pregovori, da bi Eurohups razvejao dileme, pa će Beron biti na raspolaganju treneru Milanu Tomiću – uz podasećanje da im je isti agent – u Evroligi. Uostaom, dosad nije igrao u prestižnom evorpskom takmičenju, pa će mu ovo biti debi u eliti Starog koninenta.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar