Kecmanović bolji od 16 godina starijeg!

Beograđanin u prvom kolu Mercedes kupa preokretom savladao daleko iskusnijeg Filipa Kolšrajbera!

Tenis 10.06.2019 | 17:39
Kecmanović bolji od 16 godina starijeg!
Naš najtalentovaniji mladi teniser, Miomir Kecmanović osvario je danas u Nemačkoj jednu od najvećih pobeda u kratkoj karijeri.

Beogradski tinejdžer je čak 16 godina mlađi od Filipa Kolšrajbera (35), domaćeg tenisera kojeg je savladao u prvom kolu Mercedes kupa u Štutgartu (ATP 250, travnata podloga na otvorenom, nagradni fond 754.640 evra). Naš Dejvis kup reprezentativac je nakon bezmalo dva sata igre slavio nakon preokreta sa 2:1, po setovima 4:6, 7:5 i 6:3.

Srpski as je trenutno 83. na svetu što mu je plasman karijere i nakon dobrih partija na Rolan Garosu sada nastavlja sa predstavama koje smo dugo čekali. Istina, Kolšrajber nije tako jak kao pre nekoliko godina kada je bio 16. reket sveta, ali sigurno ima i kvalitet i iskustvo za potpuni respekt. Miša je očigledno na pravom putu, pošto se privikavao na uslove igranja u profi cirkusu. Naredni protivniik u Štugartu mu pobednik meča između Kanađanina Denisa Šapovalova i još jednog Nemca, Jana Lenarda Štrufa.

Prošle godine na Mercedes kupu, koji je 2012. osvojio Janko Tisarević, titulu je osvojio Rodžer Federerkoji se ovaj put neće igrati u evropskoj bankarskoj prestonici, te su najveći favoriti Aleksander Zverev, Karebn Hačanov i Miloš Raonić. Ovaj turnir je specifičan i po tome što pobedniku pored pehara, 250 ATP poena i 117.050 evra novčane nagrade sledi i najnoviji model automobila generalnog sponzora, Mercedesa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar