Pismo kćerke vozača kamiona

- Poštovani, moje ime je Ivana Filipović i kći sam vozača koji je skrivio saobraćajnu nesreću kod Novske. Na ovaj način želim izraziti saučešće porodicama nastradale djece u ime mog oca, majke, sestre i cijele naše porodice - napisala je Ivana, kćerka vozača koji je prouzrokovao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije djevojčice od 14 godina, a jedna žena je teško povrijeđena.

Region 10.06.2019 | 14:07
Pismo kćerke vozača kamiona
U petak kod Novske u Hrvatskoj desila se stravična saobraćajna nesreća čiji su epilog dvije preminule djevojčice od 14 godina te jedna povrijeđena žena u teškom stanju, koju su reanimirali na licu mjesta.
 
Nesreća se desila kada se kamion brzinom od 90 na sat zaletio na odmaralište.

Vozio je 59-godišnji Ivo Filipović i njegova porodica je u potpunom šoku.

Povodom toga Filipovićeva kćerka portalu 24sata.hr poslala je pismo u kojem se obratila javnosti.



“Poštovani, moje ime je Ivana Filipović i kći sam vozača koji je skrivio prometnu nesreću kod Novske. Na ovaj način želim izraziti sućut obiteljima nastradale djece u ime mog oca, majke, sestre i cijele naše obitelji. Neizmjerno nam je žao što se desila ovakva tragedija i ne možemo pronaći prave riječi utjehe kojima se može opisati ta bol.

Molim medije da imaju razumijevanja i za nas jer nije lako biti kući i čitati riječi osude i prezira.

Moram dodati i to da je moj tata jedan uzoran otac koji je s kamionom godinama prelazio milione kilometara da bi prehranio našu obitelj, školovao mene i sestru, bez ijedne nezgode.

Ne znam što mu je bilo, ali sigurno znam da takvo nešto ne bi učinio namjerno. Još jednom, najiskrenija sućut obiteljima djevojčica i molimo za ozdravljenje još dvije mlade djevojke...”, napisala je Ivana Filipović.

(24 sata.hr)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ivana

10.06.2019 13:01

Porodica sa ovim slucajem nema nista,pravosudje kaze pojedinac.I zrtvama i vasoj porodici da bog podari snagu u ovim teskim trenutcima.

ODGOVORITE
Name

Re

10.06.2019 13:23

Mene zanima samo kako nije zakon za sve isti.ovaj vozač jest skrivio tragediju, al šta će se sa silnim ubistvima po hrvaskoj što se znaju a niko nije odgovaro, čak šta više mnoge štiti mafijaške vlast.tsko je i u svim ostalim zemljama bivše juge

Name

Nostradamus

10.06.2019 13:29

U saobracaju su sekunde,a na autoputu i manji dijelovi sekunde u pitanju.Covjek sigorno nije namjerno to uradio i stvarno iskreno saucesce porodici stradalih,a povredjenima brz oporavak.Ako covjek nije bio pod dejstvom alkohola zao mi je i njega sigorno mu nije lako.Nesrece se desavaju to je taj surovi tempo zivota.

Name

Smislov

10.06.2019 14:07

Zato što nije namjerno zato se i zove nezgoda i za to odgovara, tj. za KD protiv bezbjednosti saobraćaja. Nije ni njemu mučenom lako, pakao je to.

Name

Goran

10.06.2019 18:32

Neponovilo se nikome , koliko mi zao te djece ,isto toliko mi zao vozaca ,i ja sam vozac i siguran sam da bi on zivot dao da se to nije desilo , ali nesreca nebira ,samo neka im bog podari snage da sve ovo prezive

ODGOVORITE